Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

În calitate de autoritate de monitorizare acreditată sub standardul producţiei mondiale reponsabile acreditate (WRAP) cu peste 10 ani de experienţă, SGS este plasat ideal pentru a vă asista în desfăşurarea unui audit WRAP. Acesta va verifica conformitatea dumneavoastră cu principiile WRAP referitoare la producţia legală, umană și etică.

WRAP reprezintă o companie independentă, non-profit, dedicată promovării şi certificării producţiei legale, umane şi etice în întreaga lume.

Fondat în 2000, WRAP reprezintă cel mai cuprinzător program de certificare în domeniul muncii şi mediului din întreaga lume, privind producţia şi prelucrarea bunurilor de consum ce necesită muncă intensivă. WRAP este sprijinit de 25 de asociaţii comerciale internaţionale, inclusiv Federaţia internaţională de îmbrăcăminte, care reprezintă 36 de asociații naționale și peste 150.000 de companii individuale.

Principiile WRAP acoperă standardele de bază privind practicile de lucru, condiţiile din fabrici, conformitatea cu normele vamale şi de mediu. Acestea consistă din 12 elemente:

 • Conformitatea cu legile şi reglementările locului de muncă
 • Interzicerea muncii forţate
 • Interzicerea muncii copiilor
 • Interzicerea hărţuirii sau abuzului
 • Remuneraţia şi beneficiile
 • Orele de lucru
 • Libertatea de asociere şi negocierea colectivă
 • Sănătatea şi siguranţa
 • Interzicerea discriminării
 • Mediu
 • Conformitatea cu cerinţele vamale
 • Securitatea

Procesul de certificare WRAP

Certificarea poate fi acordată pentru şase luni sau de la unul până la doi ani, în funcţie de rezultatele auditului final şi perioadei de timp în care unitatea a deţinut certificarea cu succes.

Pasul 1 Aplicație Producătorul întâi contactează WRAP pentru o cerere de auditare şi trimite înapoi formularul de aplicaţie completat, împreună cu o taxă, pentru a iniţia procesul de certificare
Pasul 2 Autoevaluare Unitatea trebuie să adopte standardele internaţionale general acceptate pentru locul de muncă, legile locale şi reglementările pentru locul de muncă, să urmeze procedurile descrise în manualul WRAP şi să prezinte dovezi că acestea au fost implementate pentru minim 45 de zile (pentru nu mai puţin de 90 de zile în cazul noilor aplicanţi).
Pasul 3 Monitorizarea Unitatea apoi selectează şi contactează o firmă de auditare acreditată WRAP pentru a fi auditată. Raportul şi recomandările sunt trimise atât unităţii, cât şi organizaţiei WRAP.
Pasul 4 Evaluarea Personalul WRAP poate notifica unitatea că trebuie să corecteze anumite proceduri și solicita realizarea de noi inspecții și raporte de către autoritatea de monitorizare, sau poate recomanda Comisiei de certificare să certifice fabrica.
Pasul 5 Certificare: Consiliul de certificare studiază recomandările personalului, inclusiv raportul autorităţii de monitorizare, şi vor vota pentru acordarea sau refuzarea certificării.

SGS deţine auditori acreditaţi WRAP în majoritatea ţărilor care reprezintă furnizori importanţi şi suntem în măsură să oferim monitorizare şi raportare continuă pentru a vă sprijini recomandările pentru certificare. Având peste 10 ani de experienţă în realizarea de audituri WRAP, vă putem ghida de-alungul procesului, asigurând în acelaşi timp menţinerea standardelor de auditare profesionale.

Descoperiţi cum poate auditarea WRAP efectuată de SGS să vă ajute, pe dumneavoastră şi pe furnizorii dumneavoastră, să menţineţi conformitatea cu reglementările privind comerţul etic.