Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

SGS poate efectua la fața locului un test de încărcare cu placa pentru sol, pentru a asigura implementarea soluției de proiect potrivite, pentru un plan de construcție sigur și solid. Sunaţi astăzi echipa noastră de specialişti.

Rapid și ușor de aplicat, testul de încărcare cu placa controlează capacitatea de așezare a stratului și stabilitatea solului fundației și a substraturilor. Este utilizat pentru asigurarea controlului calității și a unui proiect sigur.

Testul aplică o încărcătură verticală pe o varietate de plăci speciale din oțel, măsurând penetrarea pentru a determina gradul de compactare a rambleului, solului de fundație sau sub-fundație, a nisipului sau pietrei.

Deoarece poate fi aplicat la straturi subțiri de sol, testul este utilizat în principal la construcția de drumuri, piste de aterizare și ramblee, sau în calcularea platelajului.

Încărcătura verticală pe placă este aplicată utilizând un cric hidraulic și contragreutate. Deflexia rezultantă a suprafeței sau penetrarea plăcii este citită după stabilizare, la trei puncte care se extind la 120 de grade dintr-un cadru fix. Se calculează deflexia medie care permite determinarea modulului de compresiune sau modulul de reacție al fundației și constanta de elasticitate.

Testul de încărcare cu placa poate fi utilizat în combinație cu celelalte teste geotehnice ale noastre, pentru a obține o imagine exactă a proprietăților solului dumneavoastră. Sunați-ne astăzi și lăsați echipa noastră experimentată să identifice proprietățile locației dumneavoastră și să asigure un rezultat pozitiv următorului dumneavoastră proiect.