Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Succesul proiectului dumneavoastră se bazează pe o excelentă absorbire a greutăţii de către stratul subteran.

La SGS, putem stabili uşor şi rapid capacitatea portantă a solului dumneavoastră folosind testul nostru de penetrare dinamică. Sunaţi astăzi echipa noastră pentru a vă asigura că proiectul dumneavoastră se află pe o fundație solidă.

Deoarece poate fi folosit pentru a controla compactarea pământului, testul de penetrare dinamică este perfect pentru umpluturi, pavaje, suprafeţe ale şoselelor şi alte proiecte care au nevoie de rambleiere. Testul ne permite să localizăm şi să examinăm uşor întinderea locurilor moi de sub suprafaţă care trebuie tratate. Testul poate fi efectuat şi sub apă pentru proiecte care necesită cunoaşterea capacităţii portante a fundului mării.

Acesta este un test al sarcinii dinamice care foloseşte o tehnică de sondare dinamică pentru a calcula capacitatea portantă şi proprietăţile de compactare ale solului dumneavoastră. Testul este utilizat in situ pentru a controla compactarea rambleurilor şi a umpluturilor, de regulă până la o adâncime de aproximativ trei metri sub nivelul solului. Echipamentul pe care îl folosim este portabil şi compact, permiţând acţionarea rapidă şi rentabilă.

Sonda, echipată cu un vârf de con, este introdusă în pământ de o greutate de 10-15 kilograme coborâtă liber de la o înălţime de 50 de centimetri. Numărul de lovituri pentru penetrări per strat de 10 centimetri este înregistrat şi transformat într-o penetrare medie per lovitură.

Datele adunate sunt folosite pentru a calcula indicele californian de capacitate portantă - măsurătoare recunoscută internaţional pentru capacitatea portantă a solurilor folosite pentru şosele, pavaje şi piste de aterizare.

Cu SGS ca partener al dumneavoastră, expertiza noastră mondială înseamnă că puteţi fi încrezători că proiectul dumneavoastră va fi un succes de la început până la sfârşit. Sunaţi astăzi echipa noastră pentru mai multe informaţii referitoare la gama noastră de teste geotehnice potrivite pentru proiectul dumneavoastră.