Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Pentru planuri de ansamblu precise şi sigure, serviciile SGS de testare prin penetrare cu con pot stabili soliditatea şi rezistenţa terenului dumneavoastră. Vorbiţi astăzi cu echipa noastră calificată.

Folosim cel mai sigur test universal, testul de penetrare cu con (CPT). CPT este o metodă de testare in situ folosită pentru a stabili proprietăţile proiectării geotehnice şi pentru a determina litologia solului dumneavoastră.

Metoda testului CPT constă în folosirea unui dispozitiv hidraulic pentru a presa vârful unui con acţionat în pământ prin intermediul mai multor tije. Acesta măsoară continuu rezistenţa necesară pentru a penetra solul cu o viteză constantă de doi centimetri pe secundă. Forţa totală care acţionează asupra conului se numeşte rezistenţa la penetrarea cu con şi determină stabilitatea solului dumneavoastră. Forţa care acţionează asupra tijelor de sondaj asigură frecarea totală. Măsurătorile cu un con electric, echipat cu un manşon de fricţiune, asigură frecarea locală pe manşon (CPT-E).

Atunci când trebuie să fie monitorizat nivelul exact al apei subterane, este instalat rapid un piezometru pentru a aduna date privind presiunea apei. Capacitatea de apăsare a echipamentului de sondare este dată de balastul din camion sau de şuruburi de ancorare pentru a obţine o reacţie suplimentară.

Informaţiile adunate sunt folosite pentru a calcula următorii parametri geotehnici:

  • Unghiul efectiv de frecare
  • Coeficientul de consolidare  
  • Capacitatea portantă  
  • Comportamentul de tasare al unei fundaţii

Acest set detaliat de calcule ne permite să oferim un raport complet cu recomandările potrivite pentru a garanta aplicabilitatea planurilor fundaţiei dumneavoastră.

Folosim numai cele mai avansate tehnici CPT, inclusiv:

  • Penetrometru cu con mecanic- asigură calculele pentru fundaţiile clădirilor prin măsurarea rezistenţei la penetrarea cu con la intervale regulate de 20 de centimetri. Noi folosim conul olandez cu o manta conică şi conul Begemann cu frecare locală pe manşon.
  • Penetrometru cu con electric- adună informaţii mai complete, permiţând o mai bună clasificare a straturilor solului (de exemplu, detectarea unui strat subţire de turbă în solurile argiloase). Rezistenţa la penetrarea cu con şi frecarea locală este măsurată continuu la fiecare doi centimetri, permiţând calcularea coeficientului de frecare. Un computer înregistrează măsurătorile care sunt transmise la suprafaţă prin intermediul conului electric prin cablurile din interiorul tijelor penetrometrului.
  • Piezocon (CPT-U)- adună date suplimentare referitoare la presiunea apei din pori.
  • SoniCPT- bazându-se pe „sonic samp drill”, SoniCPT este un sistem unic pe care l-am dezvoltat folosind vibraţii pentru a face solul mai fluid. Vibraţiile sunt folosite pentru a face solul mai fluid şi pentru a reduce frecarea, permiţând sistemului sonic să treacă prin straturile întărite sau prin sedimentele afânate. Când CPT se blochează, sistemul sonic poate străpunge şi poate continua să măsoare, economisind timp preţios.

Pentru fiecare investigare oferim un raport complet care ilustrează clar măsurătorile şi parametrii calculaţi în tabele şi grafice. Vă oferim o descriere şi o interpretare a locurilor testate, rezultate privind stratigrafia şi apa subterană. Veţi primi un plan de ansamblu clar cu recomandări despre cum să vă adaptaţi fundaţiile, acolo unde este necesar, pentru o forţă de susţinere maximă.

Sunaţi-ne astăzi pentru a începe cu încredere următorul dumneavoastră proiect de construcţie.