Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Oferiţi proiectului dumneavoastră un avantaj pentru succes cu ajutorul unui test Panda iniţial al solului de la SGS. Sunaţi astăzi echipa noastră de testare a mediului pentru a afla cum poate cunoscutul test Panda al solului să vă ajute să determinaţi stabilitatea terenului dumneavoastră.

Panda este un penetrometru de sondare dinamică uşoară cu energie de şoc variabilă. Testul Panda asigură un studiu geotehnic iniţial, determină litologia, presiunile asupra fundaţiei şi vă oferă cele mai bune recomandări privind fundaţia pentru proiectul dumneavoastră.

Testul Panda acţionează până la o adâncime de cinci metri, lovind tije metalice cu un vârf de con pierdut în solul dumneavoastră. Un dispozitiv electronic de date înregistrează toate informaţiile şi calculează imediat rezistenţa dinamică a conului (qd) pe baza unei formule olandeze. Pentru fiecare lovitură, se înregistrează automat adâncimea şi viteza de impact a ciocanului. Acest lucru ne permite să calculăm energia de şoc pentru fiecare lovitură.

Mai multe studii au arătat că măsurătorile Panda sunt la fel de precise şi de sigure ca testul de penetrare cu con (CPT). Avantajul este acela că echipamentele pentru Panda pot fi folosite acolo unde utilajele pentru CPT nu sunt indicate.

Datorită dimensiunii sale compacte şi a greutăţii uşoare (numai 25 de kilograme), dispozitivul de sondare Panda este extrem de mobil şi capabil să investigheze zone cu acces limitat sau cu restricţii de înălţime. De exemplu, poate fi folosit în pivniţe, pe pante foarte abrupte, în curţile din spatele caselor şi în tuneluri.

Avem soluţii potrivite pentru tipul dumneavoastră de sol. Pentru o fundaţie solidă a proiectului dumneavoastră de construcţie, sunaţi astăzi echipa noastră.