Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Asigurați compatibilitatea managementului deșeurilor de echipamente electrice și electronice, cu SGS Renovo ™ - un program autorizat de Guvern pentru controlul, managementul și eliminarea deșeurilor electrice și electronice și a anvelopelor din Ghana.

Cu tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice eliminate anual la nivel mondial, volumul crescut și complexitatea materialelor folosite asociată economiei moderne prezintă riscuri grave pentru sănătatea mediului.

Pentru a vă ajuta să abordați problema deșeurilor echipamentelor electronice, am dezvoltat SGS Renovo Ghana, o soluție la cheie autofinanțată pentru a sprijini și finanța un sistem de management al deșeurilor electronice la nivel național.

Am fost selectați de Guvern pentru a colecta anticipat taxele ecologice pentru toate echipamentele electrice (EEE) și anvelopele specificate în Documentul 917, în numele Republicii Ghana. De asemenea, suntem autorizați să efectuăm inspecții și verificări fizice în țara exportatoare a EEE și anvelopelor declarate ca utilizate.

De ce să alegeți programul Renovo Ghana de la SGS?

Soluția noastră de gestionare a deșeurilor electronice, cu trei module, vă oferă:

  • Verificări fizice: efectuate în țara de origine, pentru a garanta că EEE declarate ca utilizate nu sunt deșeuri electronice și că nici un deșeu electronic nu intră în țara de destinație fără acordul acesteia (în conformitate cu Convenția de la Basel)
  • Colectarea taxei ecologice: pentru toate EEE importate și pneurile specificate în Documentul 917, transferând fondurile către guvernul țării de destinație pentru a garanta venituri constante pentru finanțarea instalației de reciclare
  • Asistență în dezvoltarea infrastructurii de management al deșeurilor electronice: în țara de destinație, care va reduce riscurile pentru sănătatea mediului și va genera locuri de muncă directe și indirecte

SGS Renovo va contribui la asigurarea faptului că EEE și anvelopele livrate către Ghana nu sunt deșeuri. Toate EEE și anvelopele exportate în Ghana vor fi înregistrate pe Portalul Exporter al SGS.

Aceasta le va permite exportatorilor să:

  • Creeze o declarație ambientală electronică: cu toate bunurile ce urmează să fie furnizate într-un anumit lot
  • Respecte reglementarea guvernului: referitor la plata taxei ecologice

Puteți să înregistrați produse, să plătiți taxa ecologică și să obțineți o confirmare de primire a certificatelor pe platforma Portalului SGS Exporter

Programul SGS Renovo – autorizat de Guvernul din Ghana

În calitate de lider mondial în domeniul inspecţiei, verificării, testării și certificării, noi oferim resursele, experiența și infrastructura necesare pentru a realiza sarcini esențiale pentru un management eficient al deșeurilor.

Implementarea programului SGS Renovo subliniază angajamentul guvernului din Ghana de a:

  • Aborda problema circulației transfrontaliere a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (WEEE)
  • Reduce riscurile asociate produselor aflate la sfârșitul ciclului de viață (EoL), care afectează solul, apele subterane și lanțul alimentar
  • Contribui la efortul global de reducere a efectelor negative ale deșeurilor electronice, în conformitate cu angajamentul internațional pe care Ghana și l-a asumat la COP21 pentru protecția mediului

Guvernul Ghanei acționează prin intermediul Ministerului Mediului, Științei, Tehnologiei și Inovării (MESTI) și al Agenției pentru Protecția Mediului (EPA). Acesta va garanta confirmarea de către Vama din Ghana a plății taxei ecologice și a taxei de înregistrare pentru toate produsele care fac obiectul programului SGS Renovo. Acest proces are loc înainte de eliberarea produselor din controlul vamal.

Pentru a afla mai multe despre soluția privind soluția SGS Renovo de management al deșeurilor electronice pentru Ghana, contactați-ne astăzi.