Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Cunoscut şi sub iniţialele CIVIO (Contrôle d'Identification des Véhicules Importés d'Occasion) în limba franceză, conceptul a fost dezvoltat de SGS în Coasta de Fildeş, de către compania SICTA, aparţinând SGS, în anul 1996, ca răspuns la intenţia guvernului local de a liberaliza importul autovehiculelor rulate în această ţară. Cea mai populară aplicaţie a acestui serviciu este inspecţia autovehiculelor rulate (folosite), importate în alte ţări.

Începând cu luna iunie 2005, pe lângă identificare, autorităţile vamale din Coasta de Fildeş au încredinţat evaluarea autovehiculelor rulate organismului CIVIO, denumit acum “Contrôle d’Identification et Valorisation des Véhicules Importés d’occasion”, Evaluarea autovehiculelor rulate importate.

CIVIO înseamnă:

  • Identificarea autovehiculelor rulate pentru a stabili marca, modelul şi specificaţia exacte, pentru a stabili documentul de înregistrare al ţării importatoare, inclusiv fotografiile tuturor autovehiculelor identificate
  • Stabilirea categoriei şi valorii autovehiculului pentru calculul impozitelor şi taxelor care vor fi colectate de stat

Obiectivele sunt controlul identificării autovehiculelor importate pentru asigurarea colectării corecte a încasărilor şi stabilirea conformităţii tehnice cu cerinţele inspecţiilor tehnice locale şi standardele referitoare la controlul emisiilor. Atât identificarea, cât şi controlul tehnic oferite de SGS sunt necesare pentru evaluarea taxelor vamale pe care trebuie să le plătească importatorul şi pentru cererea de înregistrare a autovehiculului.

Acest serviciu de inspecţie a autovehiculului este furnizat de SGS Automotive Services organizaţiilor client din întreaga lume.