Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Obţinerea pe hârtie a aprobării şi cooperării vamale pentru rutele dumneavoastră de transport se poate dovedi un proces lent şi complex, mai ales dacă sunt implicate şi terţe părţi. Noi, la SGS, înţelegem complexitatea pe care o presupune transportul rutier, feroviar şi maritim de mărfuri, motiv pentru care am dezvoltat TransitNet ţinând cont de aceste complexităţi. Sub supravegherea oficiului din Geneva, operăm serviciul TransitNet fie direct, fie prin parteneri desemnaţi, cum ar fi asociaţiile operatorilor de transport sau alte organizaţii neutre similare.

TransitNet este o platformă web sigură, multilingvă, care captează, controlează şi monitorizează declaraţiile de tranzit pentru a reduce semnificativ timpul consumat în tranzit. TransitNet permite industriei de transport şi logistică să înainteze o declaraţie electronică de tranzit vamal, însoţită de o garanţie financiară care asigură plata datoriilor vamale. 

Obţinem autorizaţie de „due diligence” pentru fiecare potenţial client prin asiguratorii SGS şi acţionăm ca Principal în raport cu vămile, stabilind garanţii pentru vămi în numele clienţilor TransitNet, care acoperă taxele şi impozitele pentru toate operaţiunile de tranzit ale clienţilor (garanţiile sunt depuse acolo unde începe mişcarea de tranzit a clientului şi acoperă întregul traseu până la destinaţie). Clientul plăteşte o taxă pentru fiecare mişcare de tranzit. 

Avantajele TransitNet

  • Rapiditate: TransitNet este mai rapid şi mai ieftin decât alte servicii de tranzit rutier

  • Accesibilitate: TransitNet reprezintă o alternativă electronică îmbunătăţită la actualele sisteme pe hârtie şi operează atât în interiorul, cât şi în exteriorul UE

  • Încredere: TransitNet nu le impune operatorilor individuali obligaţia de a depune garanţii de tranzit pentru centrele de clienţi SGS sau vămi

  • Facilitare: TransitNet pune la dispoziţia vămilor informaţii inteligente (CE 648/2005) şi respectă cerinţele UE - NCTS şi ale Turciei, facilitând trecerea rapidă a frontierelor şi autorizarea rapidă a tranzitului

  • Trasabilitate: TransitNet le oferă tuturor participanţilor (clienţi, centre de clienţi şi debitori) posibilitatea de a vizualiza online stadiul actual al mişcărilor de tranzit.

  • Economie: fiind un sistem web, TransitNet nu presupune nicio infrastructură IT cu excepţia accesului la internet.

Platforma web personalizată TransitNet poate fi adaptată pentru operaţiuni de tranzit în alte ţări şi regiuni sau uniuni vamale din întreaga lume.  

Aflați mai multe.

transitnet

Portalul SGS e-Customs

Reunește toate serviciile, indrumarile, resursele și sprijinul necesare pentru o modalitate mai rapidă și mai ieftină de a facilita miscarea mărfurilor.

VIZITAȚI ACUM