Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Controlul valutar oferit de SGS - realizaţi o monitorizare eficientă a schimburilor valutare prin sistemul nostru electronic de control al plății contravalorii exportului (CEPECS), reunind băncile şi părţile interesate într-o singură platformă electronică, bazată pe internet.

Un sistem de monitorizare în timp real a schimburilor valutare bazat pe internet este un instrument extrem de eficient în contextul unor pieţe tot mai complexe. Un mediu informatizat le permite părţilor implicate să colaboreze în cadrul unei reţele comunitare în timp real, astfel încât băncile şi clienţii lor pot monitoriza şi controla predarea documentelor de export ale bunurilor de consum şi ale transporturilor şi pot remedia prompt orice nereguli înainte de vămuire. 

Un sistem de monitorizare a schimburilor valutare oferă:

  • Băncilor posibilitatea de a controla fluxul de proces, de a supraveghea repatrierea fondurilor şi de a monitoriza conturile denominate în valută străină prin utilizarea unei interfeţe web
  • Agenţiilor de reglementare posibilitatea de a vizualiza livrările electronice de documente către punctele de frontieră înainte de exportare
  • Monitorizarea şi urmărirea în timp real a tuturor depunerilor
  • O sporire a gradului de conformitate şi sisteme personalizate şi riguroase de raportare
  • Sprijin echipelor de audit şi anchetă şi eficacitate sporită datorită răspunsului rapid

Specialiştii SGS au experienţă internaţională în monitorizarea schimburilor valutare, iar sistemul nostru electronic de control al plății contravalorii exportului (CEPECS) a fost deja adaptat pentru a fi utilizat în diferite ţări, reunind părţile implicate în procesul de exportare într-o platformă de comunicare unică. Infrastructura CEPECS oferă posibilitatea de a derula proiecte multiple şi permite crearea şi popularea de baze de date interactive în cadrul sistemului.

Utilizând soluţia CEPECS oferită de SGS, aveţi garanţia că aceste controalele valutare sunt bine puse la punct şi perfect funcţionale pentru a minimiza erorile şi a economisi timp. Contactați-ne pentru a afla mai multe.