Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Procesul nostru de recrutare este conceput astfel încât să ne permită să selectăm persoane creative şi inovatoare care au motivaţie şi potenţial.

Facem selecţia pe baza unei combinaţii între abilităţile, competenţele, experienţa şi motivaţia dumneavoastră.

La ce vă puteţi aştepta de la procesul de recrutare

Etapa I: Oportunitate de carieră şi candidatură

Identificaţi postul care corespunde cel mai bine calificărilor şi aspiraţiilor dumneavoastră în carieră şi trimiteţi online CV-ul şi scrisoarea dumneavoastră de intenţie.

Etapa II: Interviu telefonic iniţial

Dacă profilul dumneavoastră corespunde cu ceea ce căutăm noi, veţi fi contactat de un membru al echipei noastre de recrutare. Dacă este nevoie, va fi stabilit un interviu telefonic iniţial care să ne permită să aflăm mai multe despre dumneavoastră.

Etapa III: Prima rundă de interviuri

Dacă vom considera că sunteţi un candidat potenţial pentru postul respectiv, veţi fi invitat(ă) să participaţi la interviuri faţă în faţă. Organizat de o comisie, care include şi managerul de recrutare, acest interviu ne ajută să înţelegem interesele dumneavoastră legate de carieră, educaţia, abilităţile, competenţele şi experienţa, precum şi ceea ce vă motivează să aveţi succes în profesie.

Etapa IV: Evaluări

Este posibil să vă invităm să participaţi la o evaluare psihometrică ce ne-ar permite să înţelegem mai bine motivaţia dumneavoastră şi modul în care vă comportaţi la serviciu.

Etapa V: A doua rundă de interviuri

În cazul în care aţi încheiat cu succes prima rundă, veţi fi invitat(ă) să participaţi la un al doilea interviu. Aceste interviuri ne vor permite atât dumneavoastră cât şi nouă, celor de la SGS, să evaluăm potenţialul unei colaborări viitoare, iar dumneavoastră să obţineţi mai multe detalii legate de colaborarea cu noi.

Verificarea recomandărilor

Vom cere persoanelor care dau recomandări despre dumneavoastră să răspundă la întrebări despre performanţa profesională anterioară, abilităţile şi comportamentul dumneavoastră la serviciu.

Decizia privind selectarea şi oferta

Comisia noastră de selecţie va identifica cel mai calificat candidat pentru post. După ce aţi fost selectat(ă) pentru post, reprezentantul Departamentului de Resurse Umane vă va trimite o ofertă de angajare şi va răspunde la toate întrebările dumneavoastră.

Dacă nu aţi fost selectat(ă), nu vă descurajaţi, calificările dumneavoastră ar putea corespunde altor posturi vacante în viitor şi îi invităm pe toţi candidaţii anteriori să consulte frecvent acest site pentru noi oportunităţi de carieră.

Confidenţialitate şi imparţialitate

Atunci când candidaţi pentru un post la SGS, puteţi fi sigur(ă) că vom trata candidatura dumneavoastră cu confidenţialitate şi imparţialitate.

Alegeţi dezvoltarea personală şi oportunităţi de carieră excelente, depuneţi-vă candidatura astăzi pentru a vă alătura echipei SGS.