Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Pentru a afla mai multe despre dumneavoastră la nivel personal, intervievatorii noştri vă vor adresa întrebări legate de locul de muncă pentru a înţelege care sunt competenţele şi motivaţia dumneavoastră de a veni în companie. Vă vom adresa întrebări despre experienţele dumneavoastră anterioare, despre realizările importante şi despre alte informaţii care se solicită în general în timpul unui interviu.

Ce doreşte SGS de la dumneavoastră?

SGS îşi recrutează şi îşi perfecţionează angajaţii conform unor competenţe de bază. Intervievatorii noştri vă vor adresa întrebări care ne vor permite să înţelegem exemple ale comportamentelor şi experienţelor dumneavoastră anterioare care pot indica succesul dumneavoastră viitor la SGS.

La ce fel de întrebări vă puteţi aştepta?

Întrebările care vă vor fi adresate de intervievatorii SGS pot fi similare celor adresate de alte companii. Acest lucru se explică prin faptul că SGS, ca multe alte companii, consideră că interviul bazat pe comportament anticipează foarte bine potenţialul unui candidat de a avea succes la locul de muncă. Interviul bazat pe comportament este un interviu al cărui scop este să obţină de la dumneavoastră informaţii despre comportamentul şi performanţele anterioare relevante - informaţii care îi vor spune intervievatorului cum vă veţi descurca la locul de muncă. Principiul acestei tehnici este că un comportament anterior îl prezice pe cel viitor.

În timpul unui interviu bazat pe comportament, vă vor fi adresate o serie de întrebări standard.

Iată exemple de astfel de întrebări:

  • Povestiţi-mi despre un moment când v-aţi stabilit un obiectiv şi nu l-aţi putut îndeplini sau realiza.
  • Daţi-mi un exemplu de moment când aţi arătat iniţiativă şi aţi preluat conducerea.
  • Povestiţi-mi despre un moment când aţi reuşit să vă înţelegeţi cu altă persoană chiar şi atunci când persoana respectivă nu vă agrea personal (sau viceversa).
  • Daţi-mi un exemplu de moment când v-aţi folosit cunoştinţele pentru a rezolva o problemă. 

Cât timp va dura interviul meu?

Majoritatea interviurilor durează aproximativ 45-60 de minute, dar nu există limite de timp stricte.

Trebuie să ştiţi ce aţi făcut - revedeţi-vă CV-ul şi alte informaţii

Intervievatorii noştri încep să se pregătească pentru interviul dumneavoastră analizându-vă CV-ul şi alte informaţii pe care le-aţi furnizat. Ar trebui, aşadar, să fiţi pregătit(ă) să discutaţi despre experienţele dumneavoastră anterioare.

Gândiţi-vă la succesele anterioare din toate aspectele vieţii dumneavoastră.

La interviu, căutăm cel mai bun exemplu pe care îl aveţi care răspunde la întrebarea din timpul interviului - indiferent de unde vine acesta.

Deşi experienţele educaţionale şi profesionale oferă exemple bune de comportamente anterioare legate de activitatea profesională, aţi putea folosi şi exemple din alte aspecte ale vieţii dumneavoastră - cum ar fi activităţi de voluntariat, experienţa militară, cluburi, organizaţii etc.

Exersaţi modul în care veţi oferi un răspuns complet la întrebările noastre.

Intervievatorii SGS vor aştepta un răspuns complet din partea dumneavoastră pentru a înţelege cât mai bine comportamentul dumneavoastră anterior. Răspunsul dumneavoastră la întrebările noastre ar trebui să înceapă prin furnizarea de informaţii privind situaţia în care aţi adoptat comportamentul, măsurile pe care le-aţi luat şi consecinţele acelor măsuri.