Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

SGS furnizează o gamă completă de servicii petrofizice. Suportul tehnic pe care vi-l furnizăm variază de la evaluări de scurtă durată ale sondelor singulare până la studii petrofizice integrate ale mai multor sonde, evaluări ale camerelor de date şi re/stabilirea acţiunilor.

Serviciile petrofizice sunt furnizate clienţilor fie sub formă de studii autonome, fie ca analize petrofizice destinate să susţină studiile multidisciplinare.

Petrofizicienii SGS sunt implicaţi frecvent în proiectele de explorare şi dezvoltare şi au experienţă într-o gamă largă de medii geologice, inclusiv turbidite marine adânci, formaţiuni impermeabile, gaze de şist şi sedimente clastice, carbonatice (fracturate) şi crete. Indiferent de situaţie, experţii noştri construiesc modele de zăcăminte pentru a avea o cunoaştere mai bună a subsolului, conducând la amplasarea bine documentată a sondelor, estimarea rezervelor şi planificarea producţiei. Modelele se bazează pe evaluarea cantitativă a evaluării diagrafiilor, pe măsurătorile în teren, prospecţiunile seismometrice şi istoricul producţiei.

Serviciile petrofizice SGS utilizează evaluarea cantitativă a diagrafiilor cu integrarea carotelor pentru a oferi asistenţă pentru explorarea eficientă a hidrocarburilor. Toate informaţiile geologice esenţiale disponibile cum ar fi sedimentologia, faciesul, istoricul scufundării, diageneza şi mineralogia sunt integrate în fluxul de lucru, permiţându-le petrofizicienilor SGS să vă ofere cele mai exacte evaluări. Prin intermediul serviciilor noastre petrofizice vă putem ajuta când aveţi nevoie de modelarea fiabilă a zăcămintelor.

Pentru fiecare proiect este creată sau revizuită o bază de date pentru a asigura calitatea datelor privind tehnologiile wire-line, diagrafiile de foraj, diagrafiile LWD şi alte informaţii petrofizice. De obicei sunt abordate următoarele subiecte:

  • Evaluarea cantitativă a diagrafiilor - Realizăm analiza deterministică a diagrafiilor utilizând concepte totale şi eficiente de porozitate. În cadrul acesteia, aplicăm analiza probabilistică multi-minerale, în special pentru zăcăminte complexe de carbonaţi. Rezultatele evaluării diagrafiilor sunt combinate cu datele de carotă, cu datele de imagine ale găurilor de sondă şi cu datele de producţie.

  • Modelarea permeabilităţii – Utilizăm diverse tehnici pentru construirea modelelor de lucru care anticipează permeabilitatea. Datele de carotă sunt integrate cu informaţiile de facies din studiile geologice combinate cu rezultatele evaluării wireline şi cu informaţiile testelor disponibile.

  • Modelarea înălţimii saturaţiei – Modelarea saturaţie vs înălţime se bazează pe datele curbelor de capilaritate sau pur şi simplu pe rezultatele diagrafiilor şi face parte din fluxul de lucru pe care îl propunem. În mod normal, furnizăm această modelare împreună cu modelarea permeabilităţii.

  • Analiza datelor de presiune – Integrăm presiunea RFT/MDT/RCI, interpretările variate ale testelor DST validate prin date şi toate informaţiile geologice pentru a delimita intervalele posibile ale permeabilităţii.

  • Analiza erorilor – O analiză Monte Carlo a erorilor asupra rezultatelor petrofizice iniţiale subliniază parametrul petrofizic sau curba pe care trebuie să ne concentrăm pentru optimizarea rezultatelor şi reducerea incertitudinilor.

  • Interpretarea imaginilor găurii de sondă – Furnizăm prelucrarea şi interpretarea datelor de imagini ale găurilor de sondă şi a datelor obţinute cu dipmetrul, obţinând o integrare completă a rezultatelor cu alte studii petrofizice şi geologice.

  • Suport operaţional pentru analiza petrofizică – Ne sprijinim clienţii prin suport operaţional şi evaluări rapide. Furnizăm asistenţă tehnică pentru strategii de achiziţie a datelor şi evaluarea tehnică a ofertelor de contracte wireline.

  • Software – Experţii noştri în IP, PowerLog, GeoLog şi Techlog vă furnizează evaluările de care aveţi nevoie.

Vă oferim prelucrarea şi interpretarea tuturor studiilor efectuate şi a datelor disponibile, cu integrarea completă a rezultatelor altor studii petrofizice şi geologice. Contactați-ne pentru a afla mai multe despre serviciile noastre petrofizice.