Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Serviciile avansate de evaluare a calității rezervoarelor (ARQS) reprezintă servicii de analiză litologică de laborator și servicii de interpretare care utilizează tehnologii multiple pentru a furniza analize mineralogice și litologice consistente, corecte din punct de vedere statistic și complete.

Folosim tehnici geo-analitice complementare precum QEMSCAN, XRD, SEM, petrografie optică și geochimie pentru a furniza informații litologice detaliate de-a lungul forajului chiar și în puțuri unde numai excavațiile sunt posibile. În mod deosebit, aplicarea QEMSCAN în analiza excavaţiilor oferă nu numai date mineralogice detaliate, ci şi date litologice de înaltă rezoluţie care sunt inestimabile pentru creşterea clarităţii în zone stratigrafice complexe sau neindividualizate inițial. ARQS sunt specializate în caracterizarea mineralogică şi litologică a unei game variate de tipuri de probe, inclusiv materiale de excavare şi de carotieră rezultate atât din activităţile convenționale, cât și din cele neconvenționale.

Putem, de asemenea, combina datele ARQS cu experiența grupului nostru de consultanță pe probleme ale subsolului (SGS Orizont) pentru a furniza interpretarea petrofizică și wireline, precum și integrarea în studiile de modelare a zăcământului.

Analiza și interpretarea ARQS

Analiza şi interpretarea ARQS generează o hartă exactă a minereurilor dintr-un eșantion pentru a vă furniza date cantitative despre mineralogia depozitului (densitatea granulelor, dimensiunea minereurilor, porozitatea estimată), identificând chiar fazele de minerale grele în urme și materialele vulcanice sau metamorfice.

Prin combinarea criteriilor mineralogice și de textură pentru definirea litologiilor cu relația spațială dintre eșantioane, ARQS generează diagrame de foraj pentru a oferi secțiuni transversale stratigrafice pentru corelația cu datele de foraj wireline și geofizice existente. Avem, de asemenea, capacitatea de a îndepărta litotipurile săpate sau contaminate din setul dumneavoastră de date.

De ce SGS?

Extinsa noastră expertiză analitică combinată cu experienţa în domeniul studiilor de corelaţie, diageneză, sedimentologice şi de evaluare a zăcămintelor, vă asigură date integrate complete și de înaltă calitate, precum și pachete de interpretări. Producțiile de date pot fi utilizate în combinație cu datele petrofizice pentru calibrarea diagrafiilor wireline și respectiv cu date de spectroscopie și de inginerie pentru a facilita reducerea problemelor de foraj. Serviciile noastre ARQ sunt benefice mai ales pentru zăcămintele neconvenționale, unde doar analiza XRD singură poate oferi rezultate neconcludente; dacă proprietățile de textură sunt principale (gaze de şist, gaze compacte, nisipuri bituminoase); sau secțiuni în zăcământ unde predomină excavațiile, sau numai materiale disponibile pentru analiză.

Echipa ARQS a SGS vă furnizează date preliminare și un raport de bază în 4-6 săptămâni lucrătoare pentru 100 probe; sau 6-8 săptămâni lucrătoare pentru 200 probe.

Pentru mai multe informații despre cum vă pot ajuta serviciile ARQ, contactați reprezentantul SGS.