Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

SGS oferă cursuri de pregătire specializate în transportul aerian, maritim sau rutier al mărfurilor periculoase, inclusiv:

  • Reglementările IATA privind mărfurile periculoase (inițiale și perfecționate)
  • Reglementările IATA privind mărfurile periculoase (substanțe radioactive)
  • Conștientizarea ADR, ADN și IMDG
  • Siguranța încărcăturii aeriene

Reglementările IATA privind mărfurile periculoase

Reglementările IATA privind mărfurile periculoase (DGR) pentru transportul aerian al mărfurilor periculoase prescriu cerințe de pregătire a transportatorilor, inclusiv a operatorilor de ambalare, a agenților transportatorului și a agențiilor care realizează, în numele operatorului, acțiunile de recepție, manipulare, încărcare, descărcare sau alte prelucrări ale încărcăturii.  

La sfârșitul cursului, participanții se pot prezenta la examenul oficial. Atunci când un participant promovează un examen, acesta obține un certificat de pregătire IATA, iar numele lui este adăugat în registrul internațional al cursanților IATA. Certificatul de pregătire este valabil doi ani şi poate fi reînnoit prin urmarea unui curs de perfecționare într-un interval de 24 luni de la cursul de pregătire anterior. În Olanda, cursul nostru de pregătire este certificat de Ministerul Transporturilor.

Substanțele radioactive (clasa 7) sunt abordate într-un curs de pregătire separat.

Cursuri de informare

Cursurile noastre de informare sunt desfășurate în conformitate cu capitolele 1.3 și 1.10 din legislație (ADR, ADN, IMDG).

Aflați mai multe despre instruirea SGS privind mărfurile periculoase.