Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Odată ce combustibilul marin a fost ars, este esențial să se asigure tratarea reziduurilor petroliere și a nămolurilor conform reglementărilor.

SGS vă poate ajuta să fiți siguri că reziduurile petroliere și nămolul petrolier sunt corect eliminate de către contractorii vaselor și depozitate sau refolosite în mod corespunzător.

Reziduurile și nămolul sunt efluenți reziduali care rămân în urma operațiunilor de încărcare și în urma procesului de curățare a rezervoarelor de combustibil. Astfel, acestea pot fi o combinație de lichide eliminate după curățarea rezervoarelor și a rezervoarelor de marfă și un amestec de lubrifianți și grăsimi de pe vas. O preocupare importantă a proprietarilor de vase, a managerilor și a ecologiștilor este să se asigure că aceste produse reziduale sunt eliminate corect de pe nave.

În funcție de proprietățile lor, există diferențe între modalitățile în care reziduurile și nămolurile sunt înlăturate și potențialul lor de reutilizare. Reziduurile petroliere (slops) au un grad mare de refolosire datorită conținutului ridicat de produse petroliere și, de obicei, este pompat pe uscat pentru separarea apei și recuperare. Nămolurile conțin mai puține produse petroliere recuperabile. De regulă, acestea sunt pompate pe uscat folosind pompe de nămol în incinte de depozitare autorizate.

SGS poate monitoriza eliminarea reziduurilor și nămolului de pe vase, verificând ca fiecare parte a procesului să fie realizată în cel mai eficient mod din punct de vedere al costurilor, fără falsificare și cu recuperare maximă a produsului petrolier utilizabil.

Aflaţi mai multe despre cum poate SGS să vă ajute în manipularea reziduurilor petroliere (slops) și a nămolului.