Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

SGS Romania a avut onoarea de a primi in data de 23 Iunie, 2015, vizita Excelentei Sale, Dl Jean- Hubert Lebet, Ambasadorul Confederatiei Elvetiene in Romania si a dlui Marc Bruchez – Consilier al Ambasadorului.

Vizita desfasurata la initiativa Ambasadorului se inscrie pe linia preocuparilor constante ale ambasadei Elvetiei in Romania, de a intari colaborarea intre Elvetia si Romania, focalizand asupra celor mai reprezentative companii Elvetiene prezente in Romania.

Dupa primirea oficiala, Excelenta Sa  Jean –Hubert Lebet, a prezentat scopul  vizitei si anume acela de a avea o imagine de ansamblu asupra domeniului in care activeaza SGS in Romania, realizarile si obiectivele companiei.

Pe durata vizitei, care a durat 1 ora si 30 minute, reprezentantii SGS Romania, sub conducerea dlui Dan Marinescu - Director General, au prezentat atat dezvoltarea grupului SGS, cat si  competentele, capabilitatile si experienta SGS Romania, integrator de servicii in domeniul inspectiilor, testarii, verificarii si certificarii, produselor, serviciilor si produselor. Cu acest prilej s-a subliniat interesul pentru implicarea Grupului SGS in proiectele finantate de Guvernul Elvetiei in Romania.

Prezenta Elvetiei in Romania

 In topul tarilor cu investitii in Romania, Elvetia ocupa locul al 8-lea. Pe langa investitiile private directe in Romania, Guvernul de la Berna este interesata de  dezvoltarea colaborarii cu Romania si in acest sens in  2010, s-a semnat  Acordul cadru intre Romania si Consiliul Federal al Confederatiei Elevetiene, referitor la implementarea Programului de cooperare Elvetia-Romania . Scopul acestui program este reducerea discrepantelor economice si sociale intre tarile membre ale Uniunii Europene. Programul a fost dezvoltat pentru perioada 2010-2014, finalizarea proiectelor fiind estimata pentru anul 2019.

In perioada mentionata au fost aprobate peste 250 proiecte , totalizand 181 Milioane CHF. Proiectele si zonele geografice , au fost selectate functie de relevanta lor pentru dezvoltarea Romaniei. Domeniile care au fost incluse in aceasta schema de finantare sunt:  securitatea, stabilitatea şi sprijinul pentru reforme (securitatea frontierelor, capacitate de management la nivel local şi regional, modernizarea sistemului judiciar, etc.); mediu şi infrastructură; promovarea sectorului privat; dezvoltarea socială şi a resurselor umane.

La finalul vizitei Excelenta sa , Dl Jean –Hubert Lebet, l-a felicitat pe dl Dan Doru Marinescu, pentru realizarile si pozitia de leader de piata pe care SGS o ocupa si a mentionat ca va sustine dezvoltarea colaborarii intre cele doua tari in domeniul stiintei, educatiei, tehnologiei si inovarii.  

  De ce este importanta aceasta vizita?

Includerea SGS Romania in lista firmelor pe care Ambasada Confederatiei Elvetiene a vizitat-o reprezinta o recunoasterea oficiala a realizarilor, profesionalismului si pozitiei SGS Romania pe piata locala. 

 Despre SGS

SGS este lider mondial in controlul calitatii si ofera servicii de  inspecție, verificare, testare și certificare. SGS este recunoscut ca reperul global pentru calitate și integritate. Avand peste 84.000 de angajati, SGS operează o rețea de peste 1.650 de birouri si laboratoare din intreaga lume.

 

For further information, please contact:

 

SGS Romania

Mihaela Sarbu

Business Development Manager

SGS Romania,

Web: www.sgs.com/industrial

Email: SGS (link to: industrial.global@sgs.com)

www.sgs.com

t: +402133546 83

Calea Serban Voda Nr 38, Sect 4, Bucuresti