Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

 

Camera de Comert si Industrie a Romaniei premiaza in fiecare an cele mai competitive companii la nivel national. La cea de-a 21 editie, ce a avut loc pe 6 noiembrie 2014, SGS Romania a castigat premiul al doilea pentru activitatile din zona “Servicii- Activitati de testari si analize tehnice”,  la categoria intreprinderilor mari (cu un numar de angajati cuprins intre 250 si 999). Nominalizarea a avut la baza rezultatele financiare din anul 2013.La gala inmanarii premiilor pentru companiile de top din Romania au fost prezenti circa 500 de invitati, inclusiv companii, reprezentanti ai autoritatilor publice, misiuni diplomatice din Bucuresti si, nu in ultimul rand, companii de top la nivel national. Evenimentul a fost unul de succes.

Premiile Camerei de Comert si Industrie a Romaniei includ 6 sectoare de business:

-  Cercetare & Dezvoltare si industria high tech

- Constructii

- Servicii

- Afaceri si turism

- Agricultura

- Silvicultura si pescuitSistemul de evaluare a tinut cont si de marimea companiei; in acest sens candidatii au fost impartiti in cinci categorii: intreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si micro companii.

Castigatorii au fost alesi in urma unor metodologii complexe ce au fost aprobate si implementate in cadrul Camerei de Comert. Pentru evaluarea concurentilor s-au tinut cont de sase indicatori: cifra de afaceri neta, profitul operational, rata profitului operational, eficienta resurselor umane si eficienta capitalului prorpiu (calculat pe baza datelor extrase din situatiile financiare depuse de companii la Ministerul de Finante si  la Registrul Comertului).Indicatorii mai sus mentionati au avut ponderi diferite in stabilirea ierarhiei pe fiecare categorie dupa cum urmeaza: cifra de afaceri neta 50%,  profitul operational 20%,  marja de profit 10%,  utilizarea eficienta a resurselor umane 10% si utilizarea eficienta a capitalului 10%.

 

 

In acest an la topului companiilor nationale au fost evaluate cele mai bune 859 de companii la categoria Cercetare si Dezvoltare si high tech; 2,393 companii industriale; 346 companii din agricultura, silvicultura si piscicultura; 281 companii din costructii; 1,955 companii din sectorul de servicii si 922 companii din afaceri si turism. Dintre acestea 919 companii au fost premiate cu locul I, in timp ce 797 companii au primit locul II si 717 locul III. Primele trei companii din acest top au avut o cifra de afaceri de 80 de miliarde  de euro.

De asemenea, SGS Romania a obtinut locul al doilea la Gala similara organizata de Camera de Comert si Industrie a Municipiului  Bucuresti, pe data de 22 octombrie 2014.De ce este acest premiu important?Recunoasterea oficiala a meritelor aduse de SGS Romania ne plaseaza cu un pas inaintea concurentilor nostri.Pe primul loc la categoria intreprinderilor mari s-a clasat Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune S.A, CNCIR, compania de stat care inca detine monopolul pentru inspectiile instalaţiilor/echipamentelor sub presiune, instalaţiilor de ridicat şi aparatelor consumatoare de combustibil aflate in functiune.Despre SGS

SGS este lider mondial in controlul calitatii si ofera servicii de  inspecție, verificare, testare și certificare. SGS este recunoscut ca reperul global pentru calitate și integritate. Avand peste 80.000 de angajati, SGS operează o rețea de peste 1.650 de birouri si laboratoare din intreaga lume.