Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

In  data de 22.10.2014, a avut loc la Complexul Expozitional Romexpo cea de a XXI-a editie a Topului Firmelor din Municipiul Bucuresti, sub semnul COMPETITIEI IN AFACERI.

La aceasta editie SGS Romania a obtinut locul al 2-lea la domeniul de activitate SERVICII- Activitati de testari si analize tehnice, categoria intreprinderi mari (intre 250 si 999 angajati), dupa CNCIR SA, pe baza rezultatelor financiare aferente anului 2013.

CCIB a acordat premiile  structurate pe şase domenii de activitate: cercetare-dezvoltare si high tech, industrie, constructii, servicii, comert, export, turism si agricultura, pescuit/piscicultura. In cadrul fiecarui domeniu au fost premiate companiile pe cinci clase de marime: intreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microintreprinderi.

Laureaţii topului au fost stabiliţi conform unei metodologii severe şi complexe, aprobată şi aplicată unitar, la nivelul întregului sistem cameral. In stabilirea clasamentelor finale au fost luaţi în calcul 16 indicatori precum: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat, calculaţi în datelor extrase din situaţiile financiare depuse de companii la Ministerul Finanţelor Publice şi la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. 

Ponderea acestor indicatori pentru desemnarea castigatorilor la categoria Servicii a fost : 50% cifra de afaceri neta, 20% profitul din exploatare, 10% rata profitului din exploatare10% eficienta utilizarii resurselor umane si 10% eficienta utilizarii capitalului angajat.

Mentionam ca la nivelul Municipiului Bucuresti sunt inregistrate 135 872 firme , active la sfasitul anului 2013, conform bilanturilor depuse. Dintre acestea au indeplinite criteriile de eligibilitate impuse de Competitia in Afaceri, 23% (31 329). Dintre acestea CCIB a premiat 3% din totalul celor care au depus bilant la sfasitul anului 2013.

De ce este importanta aceasta recunoastere pentru SGS?

Pozitioneaza firma noastra in raport cu principalii nostri competitori care, cu exceptia CNCIR si RAR (la alta categorie, intreprinderi foarte mari) s-au situat in urma noastra . 

Locul 2 in topul firmelor pe Bucuresti este important deoarece aici sunt inregistrate aproape 20% din totalul firmelor din Romania, care realizeaza 16% din exportul Romaniei, 30% din importul Romaniei, cu 21 % din salariatii inregistrati la nivel national.

Un alt eveniment important va avea loc in data de 6.11.2014 cand se vor decerna premiile organizate de Camera de Comert a Romaniei.

SGS Romania a fost invitata sa participe in urma clasificarii si la nivel de tara pe locul al 2- lea.

 

Felicitari tuturor angajatiilor SGS care  prin seriozitate si profesionalism au contribuit la obtinerea acestui rezultat !