Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content


In seria evenimentelor Energy Breakfast Club organizare de Wing Media in colaborare cu revista Energynomics, in data de 16 Aprilie a fost organizat Energy Breakfast pe tema „Siguranta si calitate in Energie”.

Locul de desfasurare : Palatul Cesianu- Cantacuzino

Eveniment  din data de 16.04.2014 a reunit, cca 50 de specialiști din domeniul energetic, interesați și implicați direct în activitățile din zona de siguranță și calitate în muncă. Au asistat la prezentări și au participat la discuții reprezentanți ai unor companii precum: AB Energy, Adrem Invest, Aggreko, BPIE România, Confind, Elcen (Electrocentrale București), Emerson, Honeywell, Hunt Oil, Facultatea de Inginerie a Instalațiilor, UTCB, ISPH (Institutul de Studii și Proiectări Hidroenergetice), Kapsch, Makita România, Gaspeco, TEB Energy Business SA, Terratest Geotehnic, UTI Grup,  ICPE ACTEL, Gewiss România, Ridgewood Advisors.

In calitate de key speaker dna Mihaela Sarbu, director de dezvoltare SGS Romania, a prezentat experienta celui mai mare furnizor de servicii de inspecţie, verificare, testare şi certificare din lume si din Romania, SGS,  in domeniul energiei. Tema “Calitate si siguranta in derularea proiectelor” a prezentat viziunea SGS in abordarea proiectelor prin managementul integrat al riscurilor . Aceasta implica considerarea inca in faza de proiect a tuturor categoriilor de riscuri cum ar fi: strategice, ale mediului de afaceri, financiare, riscuri operationale, riscuri de mediu si sanatate si securitate in munca , precum si cele  sociale . Un management eficient al riscurilor cuprinde identificarea si eliminare /minimizarea riscurilor, inca din faza de proiectare, cat si monitorizarea acestora, la fata locului, pe durata executiei cat si in perioada de functionare si mentenanta , pana la scoaterea din functiune a echipamentelor, la incheierea perioadei de viata a investitiei.

Serviciile de evaluare tehnica pe durata ciclului de viata al proiectelor, oferite de SGS România, pentru industria energetica,  îi vizează atat pe investitori  (managementul  și supervizarea proiectului), cât și pe finanțatori (technical &environmental due diligence și monitorizarea proiectului).  Aceste servicii se adreseaza atat proiectelor noi “green field”, cat si celor care sunt in diferite stadii de executie sau in functiune.  Experienta SGS in domeniul energiei regenerabile se refera la investitii in centrale energetice eoliene, fotovoltaice, biomasa cat si in energii conventionale prin extinderea unor capacitati energetice existente.

SGS România a furnizat rapoartele tehnice de evaluare (due diligence) și supervizarea operațiunilor de construcție (Quality, HSE) pentru numeroase parcuri eoliene din România: Fântânele și Cogealac (CEZ), Mihai Viteazu (Iberdrola), Mahmudia, Vârlezi, Smulți (Equiventus), Crucea (BERD, Vestas). În domeniul investitiilor in parcuri fotovoltaice, SGS a participat prin cei 55 de electricieni acreditați ANRE la supervizarea tehnica a peste120 de parcuri fotovoltaice din  zona de Sud Vest a Romaniei.

SGS este liderul mondial in domeniul serviciilor de inspectie, verificare , testare si certificare.