Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Dacă organizația dvs. dorește să vândă produse cosmetice în orice țară din lume, trebuie să întruniți cerințele adecvate privind bunele practici de producție pentru vânzarea cosmeticelor (GMP).

Firma SGS efectuează audituri privind bunele practici de producție pentru cosmetice și asigură conformitatea cu standardele aplicabile sau solicitate pe piața consumatorilor finali.

Deși cuprind de regulă aceleași idei de bază, cerințele GMP aplicabile pentru cosmetice variază în funcție de țările unde sunt vândute produsele. Diferite țări sau regiuni au referințele lor proprii privind bunele practici de producție, precum:

  • ISO 22716:2007 (standard internațional general acceptat)
  • liniile directoare GMP pentru produse cosmetice ASEAN
  • Administrația Alimentelor și a Medicamentelor din SUA (FDA) pentru siguranță alimentară și nutriție aplicată (CFSAN) liniile directoare privind bunele practici pentru producția de cosmetice
  • Federația Europeană a Ingredientelor Cosmetice (EFfCI) – bune practici de producție pentru ingrediente cosmetice
  • Uniunea Europeană – COLIPA (Asociația Europeană pentru Produse Cosmetice) ghid de bune practici de producție pentru fabricanții de produse cosmetice

Beneficii ale auditurilor privind bunele practici de producție a cosmeticelor oferite de firma SGS

SGS vă ajută să vă asigurați că produsele dvs. cosmetice sunt fabricate și transportate în conformitate cu cerințele aplicabile privind bunele practici de producție. De asemenea:

  • Asigurăm calitatea și conformitatea produselor cosmetice
  • Demonstrăm conformitatea furnizorilor și vânzătorilor cu cerințele aplicabile
  • Depistăm deficiențele înainte de verificările normative sau ale sponsorilor privind cosmeticele.
  • Oferim periodic sesiuni de instruire conform cerințelor normative aplicabile

Cine va benefiicie de serviciile de instruire privind bunele practici de producție pentru cosmetice, analiza gap-urilor și auditul de conformitate?

Toți producătorii de cosmetice, de la materie primă până la produsele finite, cei care ambalează și etichetează produsele cosmetice, furnizorii de consumabile, distribuitorii de produse cosmetice și detailiștii care intenționează să implementeze oricare dintre aceste linii directoare în operațiunile lor și ar dori să furnizeze produse unor posibili furnizori, conform liniilor directoare naționale aplicabile sau să evalueze conformitatea furnizorilor lor actuali.

Auditurile privind bunele practici de producție pentru cosmetice efectuate de experții noștri pot servi de asemenea ca o analiză gap sau ca audit intern de terță parte pentru firme de cosmetice, pentru identificarea oricăror insuficiențe și îmbunătățiri necesare în vederea întrunirii cerințelor normative aplicabile pentru produsele cosmetice.

Rețeaua noastră globală de auditori independenți și auditori specialiști și laboratoarele noastre vă oferă soluții integrate individualizate, în funcție de client, pentru conformitatea cu normele de siguranță. Ajutăm organizația dvs. la gestionarea calității și siguranței produselor și pentru protejarea mărcilor dvs. într-un mod coerent, fiabil și eficient.

Colaborați cu firma SGS pentru efectuarea auditurilor privind bunele practici de producție pentru produsele cosmetice ale organizației dvs. și gestionați calitatea și siguranța produselor dvs. oriunde în lume.