Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

În 1995, Asociaţia europeană a cosmeticelor (COLIPA) a introdus norme privind siguranţa, procedurile alternative de testare, educaţia publică şi bunele practici de producţie a cosmeticelor pentru companiile cosmetice care activează în ţările membre ale Uniunii Europene (UE).

În prezent, Directiva Cosmetice COLIPA emisă de UE reprezintă interesele a peste 2000 fabricanţi de cosmetice responsabili, pornind de la corporaţii de mari dimensiuni şi până la firme mici de familie.

Orice produs cosmetic trebuie să fie înregistrat de COLIPA înainte de a fi comercializat în EU. Înainte de a obţine aprobarea înregistrării în COLIPA, inspectori din fiecare stat membru al Uniunii Europene revizuiesc evaluările privind siguranţa produselor cosmetice noi şi verifică produsele lansate deja pe piaţă. Un audit conform cerinţelor COLIPA este un prim pas important pentru firmele care doresc să îşi comercializeze produsele pe piaţa din UE. SGS a câştigat o reputaţie globală derulând audituri complexe conform unui număr de directive internaţionale privind siguranţa cosmeticelor, inclusiv COLIPA.

Auditori SGS independenţi şi de înaltă calificare derulează audituri complexe conform COLIPA ale produselor şi bunelor dumneavoastră practici de producţie pentru a garanta conformitatea înainte ca dumneavoastră să aplicaţi pentru a obţine înregistrarea produselor.

Industria cosmeticelor este unul din sectoarele cu cea mai rapidă creştere din economia europeană. Un audit derulat de SGS conform cerinţelor COLIPA privind siguranţa (1995) vă oferă încrederea că produsele dumneavoastră cosmetice vor găsi o nişă de succes pe pieţele UE.