Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Pentru a vă ajuta să țineți sub control riscul de contaminare radioactivă în mediu sau în lanțul trofic, SGS efectuează testări de radioactivitate pe o gamă de produse. Sunaţi astăzi laboratoarele noastre acreditate.

Este foarte important pentru sănătatea oamenilor și pentru viața ecosistemelor să se efectueze o măsurătoare a nivelurilor de radioactivitate apărută în mediu în mod natural sau ca urmare a activității umane. Conform legii, măsurătorile de radioactivitate din alimente și din mediu trebuie controlate.

Pentru a garanta că produsele dumneavoastră vor ajunge pe piață la timp, trebuie să știți că nivelurile de radioactivitate din produsele dumneavoastră se încadrează în limite legale. În unele cazuri este posibil să aveți nevoie de o certificare pentru a demonstra că produsele dumneavoastră au fost testate. Laboratoarele noastre acreditate pot efectua aceste teste și de asemenea, pot identifica soluții pentru managementul deșeurilor radioactive, pentru a ține sub control riscul unei contaminări viitoare.

Analizăm o gamă de produse, printre care:

  • alimente – cereale, legume, produse lactate, apă potabilă, lapte și sosuri lichide
  • produse cosmetice
  • substanțe chimice
  • probe de mediu – aer, sol, sedimente, nisip, floră și faună, apă de mare și apă dulce
  • ape uzate provenite de la spitale și fabrici și ape reziduale
  • Depozite de deșeuri - vă verificăm deșeurile, asigurând că se situează în limitele de radioactivitate stabilite pentru fiecare tip de depozit de deșeuri.
  • Monitorizarea ecosistemului – efectuăm studii pe un ecosistem întreg pentru a determina dacă este posibil să fie contaminat sau în scopul monitorizării de mediu.
  • Unități nucleare – specialiștii noștri efectuează măsurători ale unităților nucleare vechi cu scopul de a le renova.
  • Matrice cu sursă organică - dacă produsele dumneavoastră conțin elemente naturale, noi putem măsura conținutul acestora de carbon-14 pentru a determina sursa lor organică.

Laboratoarele noastre Multilab ® utilizează cele mai noi tehnologii: spectrometrie cu radiație gamma, contor proporțional cu flux de gaze pentru măsurători alfa și beta și scintilație lichidă. Metodele noastre sunt rapide și eficiente. Acestea ne permit să facem diferența între radiația apărută în mod natural și radionuclidele artificiale pentru a stabili orice remediere sau depozitare de care ați putea avea nevoie pentru diferite tipuri de radiații.

La sfârșitul procesului emitem un certificat de analiză a radioactivității astfel încât dumneavoastră să fiți siguri că respectați cerințele referitoare la exportul produselor dumneavoastră. Contactați astăzi echipa noastră pentru a determina cu exactitate nivelurile de radiații din produsele dumneavoastră.