Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Folosind probe din solul şi din apa dumneavoastră, SGS execută amprentarea hidrocarburilor, un test de criminalistică de mediu care ne permite să evaluăm dispersia de petrol în sol, sedimente, apă şi aer.

Sunaţi astăzi echipa noastră de specialişti pentru o evaluare.

Hidrocarburile sunt compuşi organici care se găsesc în special ca surse de energie naturale (petrol şi gaze naturale) şi în biomasă, cum ar fi materialele vegetale. Hidrocarburile găsite ca urmare a contaminării mediului, deversărilor accidentale, scurgerilor din conducte şi a terenurilor industriale contaminate pot fi analizate folosind amprentarea hidrocarburilor. Acest test determină sursa, vechimea şi tipul de contaminare cu ţiţei sau petrol.

Folosind echipamente avansate de analiză, utilizăm tehnica geochimiei pentru a măsura dispersia petrolului. Rapoartele noastre vă pot ajuta:

  • Să identificaţi sursa contaminării (instalaţia de pe amplasamentul dumneavoastră sau din proximitate)
  • Să depistaţi momentul contaminării (de exemplu, dacă aţi achiziţionat un teren industrial folosit anterior)
  • Să faceţi distincţia între poluanţii din ţiţei şi petrol şi sursele biogene cum ar fi materialele vegetale

Tehnica implică folosirea cromatografiei în fază gazoasă de înaltă rezoluţie cu coloană capilară cu un detector cu ionizare în flacără. Această metodă oferă informaţii detaliate care nu sunt disponibile la alte metode, inclusiv despre îmbătrânire, alterare, distribuirea alcanilor, markeri biologici, distribuirea hidrocarburilor policiclice aromatice (PAH) şi despre contaminaţi chimici necunoscuţi.

Analizele noastre pot fi folosite pentru a clarifica răspunderea pentru contaminare sau pentru a stabili cele mai potrivite tehnici de decontaminare.

Începeţi astăzi analiza terenului dumneavoastră şi sunaţi echipa noastră de specialişti în criminalistică de mediu.