Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Un studiu orientativ de tip „primul pas” efectuat de SGS vă poate oferi informații mai clare despre terenul dumneavoastră. Sunaţi-i astăzi pe specialiştii noştri pentru a afla mai multe.

Dacă achiziționați o afacere, administrați un teren sau doar schimbați activitatea principală a operațiunilor dumneavoastră, nu puteți ignora trecutul istoric al terenului dumneavoastră și nici faptul că poate conține anumite niveluri de contaminare din utilizarea industrială anterioară.

Un studiu orientativ de tip „primul pas” vă poate oferi informații mai clare despre starea solului și a apelor subterane ale terenului dumneavoastră. Această investigație preliminară este esențială și poate fi cerută de multe situații: un client din sectorul industrial care își reînnoiește licența sau schimbă tipul de afacere; un proprietar al unei benzinării sau o companie privată care se confruntă cu poluarea suspectată; un agent care cumpără o parcelă de pământ suspectă de contaminare; o autoritate publică care administrează un teren vechi abandonat. Unele autorități sau cumpărători potențiali pot cere un studiu care să ofere o clasificare de tip ”stare zero” în ceea ce privește poluarea.

Indiferent de motiv, noi efectuăm un studiu orientativ de tip „primul pas”, ce vă va oferi garantat rezultate rapide. Studiul privind contaminarea terenului include:

  • dezvoltarea unei strategii de eșantionare și metode de investigație propuse pentru sol și ape subterane, în conformitate cu cerințele legale și normative.
  • forare manuală (burghiu percutant sau instalație de foraj) sau mecanică (mașini de foraj, excavator mecanic), în funcție de obiectivele și bugetul dumneavoastră.
  • instalarea piezometrelor (puțuri cu diametru mic) pentru prelevarea de probe din apa subterană.
  • evaluarea și analiza de mediu a terenului, efectuate de laboratoarele noastre autorizate.
  • interpretarea datelor analitice în raport cu limitele prag stabilite de norme.
  • formularea concluziilor privind starea solului precum și recomandări posibile pentru studii complementare necesare care vor completa informațiile de care aveți nevoie pentru evaluarea terenului dumneavoastră.

Întreaga noastră activitate se desfășoară conform celor mai recente standarde de siguranță, respectând confidențialitatea și codul nostru de integritate.

Sunaţi-ne astăzi pentru a face primul pas în aflarea mai multor informații esențiale despre terenul dumneavoastră.