Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Un studiu istoric al terenului dumneavoastră este primul pas important pentru obținerea informațiilor esențiale care să garanteze un proiect eficient și rentabil. Sunați astăzi specialiștii SGS pentru a demara procesul de investigare a terenului dumneavoastră.

Înainte de studiul de orientare sau de „prim pas” al terenului dumneavoastră, ar trebui să aveți o imagine completă a istoriei terenului. Aceasta este esențială pentru succesul studiului pentru poluarea solului sau a apei subterane. Un studiu istoric reduce considerabil riscul efectuării unui studiu de orientare incomplet.

Majoritatea studiilor istorice includ înregistrarea tuturor documentelor și planurilor existente referitoare la teren. Totuși, în cazul terenurilor abandonate, al terenurilor industriale dezafectate sau chiar al amplasamentelor noi, datele sunt de multe ori incomplete sau insuficiente. De aceea, noi includem faza unui „interviu” suplimentar în efectuarea studiului nostru istoric.

Analizând datele disponibile, putem reconstitui istoria terenului și evidenția diferitele activități desfășurate pe teren. Aceasta ne permite să axăm investigațiile viitoare pe zonele cu cea mai mare probabilititate de risc rezultate din evaluarea noastră.

Faza de documentare include consultarea următoarelor arhive:

  • Arhivele administrative: registrul cadastral și de proprietate, licența anterioară de operare sau de mediu, rapoarte potențiale de poliție sau planuri vechi de utilizare a terenului
  • Arhivele cu hărți: topografie, geologie, pedologie, hidrogeologie, mediul natural, fotografii aeriene sau de satelit anterioare
  • Arhivele operative: planuri industriale vechi, proiecte vechi de dezvoltare a terenului și rețeaua subterană de utilaje

Faza interviului are ca obiectiv strângerea cât mai multor și detaliate informații posibil de la martorii la activitatea anterioară a terenului. Ne întâlnim cu foști angajați ai companiei, cu foști manageri de operațiuni sau de servicii de mediu și cu reprezentați ai serviciilor externe furnizate pe teren.

După investigații, propunem o soluție unică pentru fiecare studiu istoric. Aceasta vă oferă cercetarea documentară și de teren. Vă garantăm o strategie de intervenție completă și adaptată pe care să o aplicați și care vă poate reduce costurile viitoare prin eliminarea zonelor contaminate nebănuite pe care le descoperiți mai târziu în proces.

Contactați astăzi echipa noastră și luați măsurile necesare pentru a demara studiul istoric și a afla mai multe despre terenul dumneavoastră.