Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Azbestul din sol poate reprezenta un pericol semnificativ pentru lucrătorii ce participa la dezvoltarea amplasamentului și pentru utilizatorii finali.

Fibrele de azbest pot apărea în mod natural sau pot ajunge ca și contaminanți în materialele extrase din mine sau cariere.

Servicii testare azbest în soluri

SGS poate testa mostre de sol, piatră, balast etc. pentru a determina prezența și tipul fibrelor de azbest. Laboratoarele noastre vă pot ajuta, de asemenea, să respectați reglementările locale privind conținutul procentual masic de azbest, prin analize cantitative.

Folosind metode de analiză aprobate la nivel local, testăm probele pentru identificarea și clasificarea tipurilor de fibre de azbest folosind microscopia &ndash de exemplu, metode extrem de sensibile precum Microscopia Electronică de Scanare (SEM) si Microscopia Electronică de Transmisie (TEM), sau Microscopia cu Lumină Polarizată (PLM). Rezultatele sunt eliberate în mod normal în 3-5 zile.

  • Analiza cu Lumină Polarizată – proba de material este maruntită sub un microscop cu putere redusă pentru a scoate la iveală fibrele suspecte. Acestea sunt apoi montate individual pe sticlă într-un lichid Cargille care subliniază efectul optic cauzat de refracția luminii la viteze diferite și din unghiuri diferite – folosind Microscopul cu Lumină Polarizată (PLM) (metodele HSG248, EPA/600/R-93/116, NIOSH9002 și/sau OSHA ID-181)
  • Microscopia Electronică de Scanare (SEM) – atunci când alte metode de cercetare nu pot oferi un răspuns clar cu privire la compoziția unei probe, SEM va analiza elementele din material. Acest lucru dezvăluie noi căi de investigare atunci când este necesar un răspuns definitiv privind tipul și cantitatea de azbest
  • Microscopia Electronică de Transmisie (TEM) &ndash: o metodă alternativă la SEM

De ce să alegeți SGS?

Cu o rețea de metode acreditate ISO 17025 în laboratoarele noastre din întreaga lume, oferim teste exacte și rentabile pentru azbestul din sol, ajutând părțile interesate să respecte standardele și reglementările locale.  

Experții noștri foarte bine pregătiți lucrează la proiecte de toate dimensiunile, inclusiv proiecte internaționale complexe, la scară largă.   Ei înțeleg mediul local și vorbesc limba locală, ceea ce înseamnă că, atunci când vă asociați cu SGS, aveți expertiză globală cu cunoștințe locale.

Pentru mai multe informații cu privire la serviciile de testare azbest în sol, contactați biroul local SGS.

ne contactaţi