Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Reduceţi duplicarea eforturilor în auditurile de comerţ etic cu auditul de comerţ etic pentru membrii SEDEX (SMETA) de la SGS.

Schimbul etic de date între furnizori (SEDEX) este un sistem bazat pe internet, dezvoltat pentru a ajuta organizaţiile să îşi gestioneze datele cu privire la practicile de muncă din lanţul lor de aprovizionare. Membrii au avantajul de a fi autorizaţi să îşi publice raporturile de audit SMETA direct în sistemul SEDEX, pentru a fi vizualite de către toţi clienţii.

Membrii SEDEX au căzut de acord asupra Ghidului de cele mai bune practici, o metodologie comună pentru îmbunătăţirea standardelor de audit şi promovarea acceptării reciproce a raporturilor de audit. În afara de principiile Codului de bază ETI, SMETA verifică totodată performanţa în raport cu dreptul de muncă al muncitorilor imigranţi, cu sistemele de management şi implementarea, subcontractarea, munca la domiciliu şi problemele de mediu.

Înaintea demarării auditului dumneavoastră, solicităm accesul la chestionarul de autoevaluare deja completat de unităţile care urmează să fie auditate. Durata auditului variază după aceea în mod tipic între una şi patru zile la faţa locului, în funcţie de numărul de angajaţi. La finalul auditului, un plan de acţiune corectivă este lăsat la unitate şi un raport complet este furnizat și introdus în baza de date SEDEX. După finalizarea procesului de auditare, putem colabora cu dumneavoastră la verificarea îndeplinirii planurilor de acţiuni corective.

SGS are o implicare îndelungată şi distinsă în auditurile de sustenabilitate realizate în raport cu cerinţele variatelor coduri şi standarde ale industriei globale. Suntem unul dintre membrii fondatori ai grupului de auditori asociaţi SEDEX care colaborează cu SEDEX la stimularea convergenţei metodologiilor şi rapoartelor de audit.

Descoperiţi cum poate auditarea SMETA efectuată de SGS să vă ajute, pe dumneavoastră şi pe furnizorii dumneavoastră, să menţineţi conformitatea cu cerinţele comerţului etic.