Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

SGS testează îmbrăcămintea cu vizibilitate ridicată pentru a asigura conformitatea cu standardele aplicabile şi siguranţa produselor dumneavoastră.

Testăm materialele fosforescente de fundal şi retroreflective folosite la îmbrăcămintea de vizibilitate ridicată şi la echipamentul personal de protecţie (EPP). Testele noastre de retroreflecţie şi celelalte investigaţii sunt realizate potrivit standardelor naţionale şi internaţionale, inclusiv:

  • ANSI/SEA 107 - Standardul naţional SUA pentru îmbrăcămintea de protecţie cu vizibilitate ridicată, dezvoltat de Institutul american pentru standardele naţionale/ Asociaţia internaţională pentru echipamentele de protecţie
  • EN 471 - Îmbrăcăminte de avertizare cu vizibilitate ridicată (folosită de profesionişti), reglementată prin Directiva europeană 89/686/CEE

Reglementările de tipul acesta stabilesc cerinţele minime de siguranţă pe care echipamentul personal de protecţie trebuie să le îndeplinească, inclusiv utilizarea de materiale fosforescente şi specificaţiile pentru materialele retroreflective.

Retroreflecţia se referă la întoarcerea razelor de lumină în direcţia din care au pornit, şi aceasta poate fi realizată introducând unităţi optice cu forme speciale în materialul (materialele) implicate. Aceste elemente retroreflective pot fi încorporate în vestele de siguranţă, jachete şi alte articole de îmbrăcăminte. Performanţa materialelor retroreflective este determinată prin măsurarea coeficientului de retroreflecţie sub unghiuri specifice de intrare şi observare.

Noi evaluăm designul unui articol vestimentar în funcţie de dimensiunea suprafeţei ocupate de materialul de bază, materialul retroreflectiv şi materialul de performanţă combinată. Putem de asemenea să efectuăm evaluări în raport cu cerinţele minime de lăţime pentru materialele retroreflective şi cu numărul şi designul benzilor, dacă este cazul.

În plus, pentru materialele de fundal (fosforescente), testăm cromatica, calitatea culorii independent de strălucire, şi luminozitatea, intensitatea luminii emise, într-o direcţie dată, de o suprafaţă pe unitatea de arie.

Contactaţi SGS acum pentru a afla cum vă pot ajuta testele noastre pentru echipamentul personal de protecţie să asiguraţi conformitatea cu standardele aplicabile, să protejaţi angajaţii şi publicul, şi să reduceţi riscul afacerii.