Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

SGS efectuează o gamă variată de teste pentru producția de textile și confecții funcționale de înaltă performanță.

Folosind cele mai moderne tehnici și echipamente, tehnicienii noștri oferă rezultate care îmbunătăţesc calitatea textilelor și produselor dumneavoastră finite, ceea ce face ca afacerea dumneavoastră să prospere.

Datorită expertizei noastre în domeniu, putem efectua cu acuratețe teste antibacteriene, teste de protecție UV sau alte investigații cu privire la performanța funcțională.

Testarea antibacteriană

Performanța funcțională este determinată de parametrii de prospețime, confort și igienă, iar aceștia stau la baza testărilor noastre pentru tratamentele antibacteriene (inclusiv sistemele anti-miros) aplicate materialelor dumneavoastră textile.

Putem aplica metode calitative și cantitative pentru eșantioanele dumneavoastră, realizând testarea în raport cu standardele din industrie - de exemplu, Asociația americană a chimiștilor textiliști și coloriști (AATCC), Standardul Industrial din Japonia - în ambele cazuri:

  • Teste pentru standardele calitative: AATCC 147; EN ISO 20645
  • Teste pentru standardele cantitative: JIS L 1902; AATCC 100

Folosim o abordare calitativă ca procedură de testare pentru a stabili prezenţa activităţii antibacteriene, şi o metodologie cantitativă pentru studiile mai aprofundate. Pentru a obţine acest nivel de detaliere, evaluăm eşantionul din punct de vedere al valorii bacteriostatice prin comparaţie cu un eşantion de control.

Testare pentru protecţia UV

Având în vedere creşterea preocupării publicului faţă de riscul expunerii excesive la soare, unele sectoare din industria textilă au reacţionat prin crearea de confecţii cu protecţie la radiaţia ultravioletă (UV). Deşi la început această nişă de piaţă era dominată de hainele pentru bebeluşi şi costumele de baie pentru copii, în prezent producătorii de textile cu protecţie UV produc şi materiale uşoare pentru adulţi, care permit pielii să respire, sunt funcţionale şi moderne.

Dacă sunteţi producător de materiale şi/sau confecţii cu protecţie UV, testarea noastră riguroasă vă poate ajuta să creşteţi calitatea produselor şi să vă îndepliniţi obiectivele comerciale. De exemplu, deoarece testele noastre sunt recunoscute de autorităţile de standardizare din întreaga lume, puteţi folosi rezultatele testelor ca dovadă ştiinţifică pentru reclama pe care v-o faceţi.

Luaţi acum legătura cu SGS pentru a afla cum putem testa tratamentele funcţionale ale textilelor conform standardelor internaţionale şi cum vă putem oferi rezultate care vor duce la îmbunătăţirea performanţei şi calităţii materialelor dumneavoastră textile.