Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Legea din 2008 privind îmbunătăţirea siguranţei produselor de consum (CPSIA) a introdus o serie de modificări normative pentru producătorii, importatorii, comercianţii sub etichetă proprie şi distribuitorii de bunuri de consum.

Pentru a putea fi comercializate în SUA, anumite produse de consum trebuie să fie însoţite de un certificat general de conformitate care atestă că produsele au fost testate şi că respectă normele de siguranţă aplicabile. Însă există reguli mai restrictive pentru diverse produse pentru copii, cum ar fi:

  • Testare şi certificare obligatorie de către o terţă parte, realizate de un laborator acreditat
  • Restricţii cu privire la utilizarea plumbului în materialele de substrat  
  • Nivel scăzut de plumb în vopsele şi straturi de suprafaţă
  • Limite mai scăzute sau interzicerea ftalaţilor
  • Standard de siguranţă obligatoriu pentru jucării (ASTM F963)

Deşi aceste reglementări general valabile par clare, ele ascund un adevărat labirint de complicaţii normative. Serviciile CPSIA oferite de SGS vă vor călăuzi prin acest labirint, astfel încât să ştiţi exact ce standarde trebuie să respecte afacerea dumneavoastră şi cum să realizaţi acest lucru. Răspunderea pentru pbţinerea certificatului general de conformitate le revine importatorilor şi producătorilor la nivel individual, iar date fiind penalităţile financiare majore aplicate celor care nu oferă produse conforme, serviciile noastre nu au fost niciodată atât de importante. De asemenea, este absolut necesar ca testele de certificare a produselor pentru copii să fie efectuate cu cea mai mare corectitudine şi fără probleme, astfel încât produsele dumneavoastră să ajungă pe piaţă cât mai curând şi fără impedimente.

Deoarece normele CPSIA au implicaţii atât de vaste, putem crea un program adaptat fiecărui client, în funcţie de necesităţi şi de regulile de siguranţă care trebuie respectate.

SGS oferă servicii duale:

  • Programe de consultanţă care produc o strategie CPSIA, susţinute de servicii de testare CPSIA dacă produsele trebuie testate 
  • Pachete de servicii de instruire pentru a vă asigura că toţi angajaţii, contractorii şi furnizorii din lanţul de aprovizionare cunosc cele mai bune practici de conformitate CPSIA

Datorită reputaţiei sale internaţionale de excelenţă în a-şi ajuta clienţii să respecte cerinţele normative, SGS trebuie să fie prima dumneavoastră alegere dacă doriţi să vă comercializaţi produsele pe pieţele din SUA.