Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Consultanța CPSIA și serviciile de testare oferite de către SGS au fost dezvoltate astfel încât să înlăture dificultatea parcurgerii reglementărilor CPSIA și să stabilească programe eficiente de certificare și testare.

Poate fi dificil pentru întreprinderi să înțeleagă cu exactitate ce solicită CPSIA de la produsele lor. Deşi majoritatea produselor au nevoie numai de auto-certificare printr-un certificat general de conformitate CPSIA (CGC), acesta necesită confirmare că produsul respectă toate regulile de siguranţă aplicabile - o sarcină de natură să intimideze. CGC este un document cu efecte juridice, iar penalităţile pentru lipsa de conformitate sunt severe. Cum responsabilitatea pentru CGC le revine producătorilor şi importatorilor, v-ar putea fi greu să vă asiguraţi că toate componentele sau produsele provenite din alte zone geografice se conformează cu standardele CPSIA. Aşadar, este esenţial să obţineţi ajutor şi recomandări potrivite cu privire la ce aveţi nevoie pentru produsele dumneavoastră.

Testarea CPSIA de către o terţă parte este obligatorie pentru produsele destinate copiilor, şi există şi o gamă de alte cerinţe menite să protejeze consumatorii de riscuri. De cele mai multe ori, angajaţii unei companii nu au competenţele şi cunoştinţele necesare pentru a obţine certificarea CPSIA pentru produse cum ar fi jucăriile, iar un partener de încredere, cum este SGS, poate fi o resursă importantă.

Consultanţă CPSIA

Consultanţii noştri cunosc în profunzime prevederile şi apicarea CPSIA, şi au colaborat cu numeroase companii pentru a stabili care sunt cerinţele şi cum pot fi acestea respectate.  Serviciile noastre includ:

  • Explicaţii cu privire la modul în care CPSIA se aplică produselor dumneavoastră şi cerinţele pe care trebuie să le îndepliniţi (de exemplu, are produsul dumneavoastră nevoie de testare obligatorie?)
  • Asistenţă pentru crearea unui program de certificare şi producerea de CGC  
  • Audituri ale fabricilor locale şi din străinătate, în vederea conformităţii cu normele aplicabile
  • Testare independentă CPSIA de către o terţă parte, în laboratoare acreditate CPS, dacă este cazul

Testare de către o terţă parte

SGS îşi poate asuma responsabilitatea integrală pentru testarea de către o terţă parte, fie că e vorba de testarea obligatorie a produselor pentru copii, fie pentru a justifica un CGC pentru produsele de consum.

Laboratoarele noastre acreditate CPSIA desfăşoară un program de testare pentru a demonstra siguranţa şi fiabilitatea produsului dumneavoastră în raport cu criteriile stabilite prin legislaţia CPSIA. Putem testa materia primă, componentele sau produsele finite, iar laolaltă cu serviciile noastre mai ample de consultanţă, urmărim să le demonstrăm consumatorilor că pot avea încredere în produsele dumneavoastră, şi să vă protejăm de eventuale penalităţi sau retrageri de produs.

În calitate de furnizor acreditat de servicii în vederea conformităţii CPSIA, şi ca lider mondial în respectarea regulamentelor şi testarea produselor, SGS este soluția perfectă în fața provocărilor asociate cu CPSIA.