Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Directiva DEEE (privind deșeurile de echipamente electrice și electronice) stabilește că responsabilitatea gestionării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) le revine producătorilor, importatorilor și comercianților cu amănuntul. SGS poate ajuta compania dumneavoastră la conceperea și implementarea strategiei de conformitate.

Adoptată de Uniunea Europeană (UE) în 2003, prima directivă DEEE, 2002/96/CE, urmărea să reducă impactul asupra mediului al eliminării echipamentelor electrice și electronice, atribuind producătorilor, revânzătorilor și importatorilor responsabilitatea pentru colectarea, reutilizarea, reciclarea și recuperarea acestora. Ea a fost revizuită, iar noua directivă DEEE, 2012/19/UE, a intrat în vigoare pe 14 februarie 2014.

Reglementări similare se aplică în unele țări terțe UE.

Specialiștii noștri oferă un serviciu personalizat care să adapteze procesele dumneavoastră cerințelor fiecărei țări. Vă putem ajuta să analizați cerințele aplicabile și să implementați o soluție pragmatică de conformitate cu DEEE care să acopere, după caz, informațiile pentru utilizatori, etichetarea, înregistrarea, raportarea, îndeplinirea obligațiilor de recuperare și desemnarea reprezentanților autorizați.

Prin reţeaua sa globală de sedii şi de experţi, SGS vă oferă consultanță independentă și va adapta recomandările juridice, tehnice și practice astfel încât dumneavoastră să pregătiți o strategie DEEE eficientă.

Contactați-ne pentru a descoperi modul în care SGS poate sprijini compania dumneavoastră.

În plus, directiva UE RoHS (2011/65/UE) restricționează utilizarea anumitor substanțe periculoase în echipamentele electrice și electronice. Aceasta înlocuiește prima directivă RoHS (2002/95/CE), care a fost abrogată în 2013. Pentru informații despre serviciile SGS referitoare la directiva RoHS, vizitați pagina web dedicată.