Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Demonstraţi angajamentul organizaţiei dumneavoastră faţă de îmbunătăţirea condiţiilor de lucru ale muncitorilor din întreaga lume, care cultivă sau produc bunuri de consum, de la ceai la tricouri, printr-un audit bazat pe Codul de Bază al Iniţiativei pentru un Comerţ Etic (ETI).

Comerţul etic înseamnă că vânzătorii cu amănuntul şi furnizorii acestora îşi asumă responsabilitatea pentru a îmbunătăţi condiţiile de lucru ale muncitorilor care produc bunurile comercializate. Un audit al comerţului etic realizat conform Codului de Bază al ETI va confirma succesul dumneavoastră.

SGS are o implicare îndelungată şi distinsă în auditurile de durabilitate realizate în raport cu cerinţele diverselor coduri şi standarde. Rețeaua noastră globală de auditori dispune de experienţa şi amplasarea ideale pentru a realiza auditul ETI pentru dumneavoastră.

Bazat pe convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM), Codul de Bază ETI este recunoscut pe scară largă drept un model de cod de practică în muncă. Toate companiile membre, mulţi alţi comercianţi cu amănuntul şi numeroase mărci au adoptat Codul de Bază şi au stabilit principiile acestuia drept obiective principale pentru furnizorii lor.

Auditul ETI realizat de noi va evalua furnizorii dumneavoastră în funcţie de cele nouă principii ale Codului de Bază al ETI:

  1. Locul de muncă este liber ales
  2. Libertatea de asociere şi dreptul la negociere colectivă sunt respectate
  3. Condiţiile de lucru sunt sigure şi igienice
  4. Nu se utilizează munca copiilor
  5. Salariul acoperă costurile de trai
  6. Orele de lucru nu sunt excesive
  7. Nu se practică niciun fel de discriminare
  8. Se oferă locuri de muncă permanente
  9. Nu sunt permise tratamentele inumane sau brutale

În prezent. alianţa ETI numără peste 60 de corporaţii membre, plus sindicate şi alte organizaţii. În 2010, 9,4 milioane de muncitori din întreaga lume au beneficiat de activităţile membrilor ETI în comerţul etic.

Descoperiţi cum poate auditarea pentru un comerţ etic efectuată de SGS să vă ajute, pe dumneavoastră şi pe furnizorii dumneavoastră, să respectaţi reglementările privind comerţul etic şi să asiguraţi o viaţă mai bună pentru muncitori.