Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Consolidaţi încrederea în produsele dumneavoastră prin intermediul schemei de certificare SGS în domeniul eficienţei energetice.

Producătorii, furnizorii, legislatorii şi consumatorii au asigurarea că produsele care poartă marca noastră de certificare a eficienţei energetice respectă în mod consistent standardele sau specificaţiile relevante, şi de asemenea cerinţele de performanţă.

Schema este concepută conform Categoriei 5, aşa cum aceasta este descrisă în ghidul ISO/IEC 67 (fundamentele certificării produsului). Este administrată de Comitetul SGS de organizare a eficienţei energetice E&E şi cuprinde aparatele şi componentele electrice.

Ce presupune certificarea?

Concentrându-se asupra cerinţelor de siguranţă şi performanţă IEC stabilite la nivel internaţional, sau asupra echivalentului lor local, procesul include:

  • Testarea
  • Analiza
  • Decizia de certificare
  • Inspecţia fabricii
  • Licenţa pentru utilizarea mărcii de certificare SGS a eficienţei energetice
  • Monitorizarea pieţei

Principalele criterii pentru certificare includ:

Categoria Numele
Starea de aşteptare Reglementări la nivelul watt-ului (toate echipamentele electrice cu funcţie de aşteptare)
Consumul de energie Seturi top box, televizoare, produse casnice de iluminat, maşini pentru spălat vase, maşini de spălat, aparate pentru răcire
Eficienţa energetică Toate tipurile de produse menţionate anterior

Extinderea certificării

Puteţi aplica pentru extinderea certificării dumneavoastră în materie de eficienţă energetică, fie pentru aceleaşi produse fabricate într-o altă locaţie, fie pentru tipuri adiţionale de produse fabricate în aceeaşi locaţie. Aplicaţia dumneavoastră va fi revizuită de către unul dintre directorii noştri în domeniul certificării şi, acolo unde este necesar, se va iniţia o testare, un audit sau o verificare adiţională. Dacă aplicaţia dumneavoastră are succes şi dacă o extensie este posibilă, un nou certificat va fi emis.

Monitorizarea certificării şi notării

Pentru a asigura integritatea schemei, monitorizăm folosirea certificărilor şi mărcilor prin supravegherea pieţei, inspecţia fabricilor şi prin intermediul altor surse (de exemplu, consumatorii, autorităţile şi alte corpuri de certificare). Dacă siguranţa sau conformitatea cu standardele a unui produs ce poartă marca de certificare SGS în materie de eficienţă energetică este îndoielnică, vom face investigaţii şi, dacă este necesar, vom reţine produsul. Dacă certificarea sau marca este întrebuinţată greşit, vom iniţia procedurile de suspendare sau retragere a certificării şi, dacă este cazul, vom solicita daune.

Demonstraţi calitatea produsului cu certificatele de eficienţă energetică oferite de SGS.