Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Astăzi, clienții firmelor care recicleaza electronice solicită o dovadă privind managementul problemelor de mediu, sănătate și securitate a angajaților, și siguranță.

Tot mai mulţi clienți vor insista cu privire la certificarea independentă, acordată de terțe părți, a firmelor care recicleaza electronice, pentru a proba conformitatea sistemului de management al reciclării cu cele mai stricte cerințe din domeniu. Certificarea globală a standardului R2 privind reciclarea responsabilă, oferită de SGS firmelor care recicleaza electronice, pe baza unui audit independent, consituie standardul operațional cheie în domeniul reciclării de electronice.

Reciclarea aparaturii electronice ridică probleme delicate pe mai multe fronturi. Substanțele chimice periculoase, inclusiv plumb, cadmiu, arsenic și mercur, regăsite de regulă în echipamentele electronice, prezintă riscuri atât pentru mediu, cât și pentru lucrătorii firmelor care recicleaza. Informațiile stocate în calculator, copiatoare și alte echipamente electronice trebuie gestionate cu grijă, pentru a evita distribuirea acestora.

R2 este un standard voluntar aplicabil practicilor operaționale specifice firmelor care recicleaza electronice (e-reciclatoare). Standardul oferă un cadru pentru sistemul dvs. de management al reciclării și pentru sistemul de management Mediu-Sanatate-Securitate (EHS). R2 vizează problemele de mediu, sănătate și securitate a angajaţilor, și de siguranță a informației, care au legătură directă cu activitatea de reciclare de echipamente electronice. R2 este standardul operaţional aplicabil acestui domeniu iar certificarea firmei dvs. prin acest standard demonstrează cunoștințele dvs. despre reciclarea sigură a echipamentelor electronice

Certificarea R2 prin SGS oferă un sistem cuprinzător de management al reciclării pentru activitatea firmei dvs. Atunci când încheiați un parteneriat cu SGS pentru certificări, beneficiați de reputația noastră globală în calitate de furnizor principal de audituri și certificări. Auditorii SGS înțeleg în amănunt toate aspectele și reglementările privind reciclarea echipamentelor electronice, precum și problemele locale și globale de mediu, sănătate și securitate.

Organizațiile pot opta pentru integrarea R2 în cadrul standardului operațional din industria reciclării (RIOS) ca sistem-suport de management EHS. R2 poate, de asemenea, să fie integrat cu alte sisteme de management certificate, precum ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001. Certificarea R2 demonstrează angajamentul dvs. în aplicarea unor practici de reciclare responsabile faţă de mediul înconjurător, oferindu-vă şi metode practice de a vă imbunatati procesul de reciclare și operaţiunile de reciclare a echipamentelor electronice. Contactaţi echipa SGS pentru a afla mai multe despre procedura de certificare R2.