Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Producătorii, vânzătorii cu amănuntul şi furnizorii de produse electrice şi electronice trebuie să respecte diverse norme cu privire la restricţionarea substanţelor periculoase, care se aplică pe piaţa consumatorilor finali de astfel de produse.

Ce este RoHS?

Directiva europeană RoHS 2011/65/EU restricţionează utilizarea în produsele electrice şi electronice a plumbului şi a altor substanţe potenţial periculoase, cum sunt cadmiul VI, mercurul şi cromul hexavalent, printre altele. Directiva RoHS limitează aceste substanţe la 0,1% sau 1.000ppm (cu excepţia cadmiului, care este limitat la 0,01% sau 100ppm) din masa de material omogen.

Pe 4 iunie 2015, Directiva 2011/65/EU a fost modificată prin Directiva 2015/863 pentru a adauga 4 noi ftalaţi, crescând numărul substantelor restrictionate la 10. Produsele incluse în categoria 1 până la 7, 10 şi 11 trebuie să se conformeze până pe 22 iulie 2019. Produsele incluse în categoria 8 şi 9 trebuie să se conformeze până pe 22 iulie 2021.

Având 28 de laboratoare acreditate RoHS la nivel mondial, SGS este partenerul dumneavoastră ideal pentru realizarea conformităţii.

Directiva europeană RoHS este strâns legată de directiva 2002/96/CE privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (WEEE), care stabileşte obiectivele de colectare, reciclare şi recuperare pentru bunurile electrice.  

Reglementări similare există şi în alte părţi ale lumii inclusiv în China, Japonia, Coreea de Sud, SUA, Norvegia şi Turcia.  Chimiştii noştri experţi vă pot ajuta să reduceţi riscul de non-conformitate cu normele naţionale şi internaţionale privind substanţele restricţionate.

Printre serviciile oferite de chimiştii noştri experţi se numără:

  • Servicii de testare şi verificare RoHS
  • Marcajul de certificare RoHS de la SGS
  • CE RoHs
  • Serviciul de evaluare a conformităţii RoHS cu ajutorul BOMcheck.net
  • Verificarea conformităţii RoHS
  • REACH: Testarea SVHC şi evaluarea riscurilor înalte SVHC
  • Consultanță WEEE
  • Inspecţie ecologică
  • Testare chimică

Având o rețea globală de laboratoare şi peste 1000 de specialişti în domeniu, vă oferim servicii de testare prin care puteţi fi siguri că aveţi datele necesare pentru a obţine declaraţia de conformitate cu normele privind substanţele periculoase.