Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Testele standard efectuate de SGS pentru etichetare, inclusiv testele de germinaţie şi testele TZ (tetrazol), vă asigură că etichetele produsului dumneavoastră respectă toate reglementările şi standardele naţionale şi internaţionale adecvate. Aceasta nu numai că reduce riscurile pentru sănătate, dar vă şi ajută să vă consolidaţi reputaţia pe piaţă.

Reţeaua noastră de laboratoare furnizează la nivel local resursele şi competenţele specifice ale unui jucător global, realizând o varietate de teste pentru diferite tipuri de seminţe. Testele noastre standard includ:

Testarea mecanică a purităţii

Cu toate că adaptăm acest test tipului de recoltă examinat, acesta implică întotdeauna procesarea seminţei pentru a vă asigura că nivelul impurităţilor este redus la minimum. Noi raportăm materiile inerte, seminţele de buruieni, seminţele de buruieni dăunătoare şi alte seminţe din recoltă, ajutându-vă să măriţi calitatea seminţelor şi să creşteţi la maximum valoarea.

Examinarea buruienilor dăunătoare şi a seminţelor

Adaptăm acest test tipului de recoltă examinat, procesând seminţele pentru a vă asigura că nivelul impurităţilor este redus la minimum. Aceasta ajută la îmbunătăţirea calităţii seminţelor şi creşterea la maximum a valorii.

Test de germinaţie

Noi conducem programul de testare a germinaţiei conform standardelor industriei, inclusiv cele publicate de Association of Official Seed Analysts (AOSA).

Multe dintre testele noastre de germinaţie a seminţelor evaluează de asemenea plantele conform regulilor International Seed Testing Association (ISTA) şi certificărilor sale portocalii şi albastre (care se referă la cerinţele ţării/companiei importatoare). Noi folosim de asemenea metoda de germinaţie canadiană.

Testarea de creştere în nisip

Pentru a completa testarea realizată de noi a germinaţiei folosim testarea în nisip a seminţelor, inclusiv porumb, soia, legume, fasole uscată, orez, rapiţă şi bumbac. Aceasta profită de unele dintre proprietăţile cheie ale nisipului:

 • Are tendinţa de a atenua dezvoltarea fungilor
 • Furnizează o preluare uniformă a apei
 • Facilitează creşterea rădăcinilor la plantele afectate
 • Simulează condiţiile patului de seminţe pentru bumbac

Testul TZ

Acest test vă pune la dispoziţie extrem de rapid rezultatele viabilităţii seminţelor, adesea în mai puţin de două zile şi se bazează pe activitatea seminţelor la nivel celular.

Laboratoarele noastre aşează eşantioanele de seminţe tăiate sau întregi într-o soluţie TZ incoloră. După un scurt interval investigăm eşantioanele pentru a căuta structurile de formare a petelor rezultate din activitatea respiratorie. Cele mai viabile seminţe îşi schimbă culoarea într-o nuanţă închisă de roşu, în timp ce un roz deschis indică o sămânţă cu viabilitate redusă.

Căutarea seminţelor nedorite de iarbă (UGS)

Noi înţelegem valoarea testelor exacte ale purităţii şi viabilităţii asupra speciilor de iarbă dificil de testat şi ne concentrăm eforturile asupra testării următoarelor ierburi şi legume:

 • Lucerna
 • Obsiga
 • Trifoi rosu
 • iarba de secara
 • Sulfină albă
 • Păiuş înalt
 • Iarbă de grâu
 • Trifoi alb

Noi investigăm de asemenea iarba naturală şi iarba negraminee, inclusiv bărboasa, echinaceea, grama, Stipa viridula, Sorghastrum, legumele naturale, iarba elefant, iarba de grâu vestică şi florile sălbatice.

Contactaţi acum SGS pentru a afla modul în care testele noastre standard pentru etichetare pot asigura conformitatea cu reglementările şi vă pot ajuta să vă construiţi reputaţia.