Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Auditurile pentru produsele de uz agricol şi practica agricolă realizate de SGS vă permit să vă păstraţi competitivitatea şi încrederea clienţilor.

Vă putem ajuta să respectaţi cerinţele internaţionale cu privire la siguranţa şi calitatea produselor alimentare, să cultivaţi durabilitatea, inclusiv printr-o producţie mai bună şi durabilă, şi să daţi dovadă de responsabilitate socială şi ecologică.

Solicitându-ne o evaluare a practicilor agricole cu audituri-pilot şi certificare finală, veţi putea beneficia de prezenţa noastră globală, de independenţa şi reputaţia noastră de furnizori neîntrecuţi de soluţii de audit şi certificare. În plus faţă de evaluarea furnizorilor şi certificarea siguranţei alimentare, oferim programe de certificare cu privire la comerţul echitabil, mediu, managementul calităţii, responsabilitate socială şi durabilitate.

Putem certifica o gamă largă de produse de uz agricol folosite în operaţiunile dumneavoastră de profil, precum şi practicile pe care le urmaţi în cadrul fermei, asigurând respectarea de către dumneavoastră a bunei practici agricole. Realizăm toate acestea în conformitate cu criteriile de certificare stabilite de următoarele organizaţii:

  • British Retail Consortium (BRC) – principala asociaţie pentru comerţul cu amănuntul din Marea Britanie
  • GlobalGAP – o organizaţie care stabileşte standardele voluntare pentru certificarea produselor agricole din întreaga lume, în conformitate cu buna practică agricolă
  • Analiza riscurilor şi punctele de control critice (HACCP) - un sistem folosit în industria alimentară în toate etapele de producţie şi preparare a alimentelor (inclusiv ambalarea şi distribuţia) pentru a identifica potenţialele riscuri cu privire la siguranţa alimentară, în vederea reducerii sau eliminării lor.
  • Corporaţia Financiară Internaţională (IFC) - această organizaţie a lucrat în numeroase proiecte de natură alimentară din Asia, Europa de Est şi America Latină
  • ISO 22000 – acest standard internaţional stabileşte cerinţele pentru un sistem de management al siguranţei alimentare, integrând principiile HACCP
  • SQF 1000 – dezvoltat de Institutul pentru siguranţa calităţii alimentelor (Safe Quality Food Institute, SQFI), acest cod pentru furnizori, bazat pe principiile HACCP, vine în întâmpinarea nevoilor producătorilor primari din horticultură şi producţia de carne, păsări, lactate, ouă, cafea şi cereale, pescuit şi acvicultură
  • Pachetul unic de audit pentru produse alimentare - propria noastră procedură de audit, care vă permite să îndepliniţi, printr-un singur audit, majoritatea standardelor internaţionale de calitate şi siguranţă alimentară
  • Programe de certificare privind durabilitatea - acestea includ:
    • 2BSvs (Programul de voluntariat pentru durabilitatea biomasei şi biocarburanţilor)
    • Schema ISCC (certificarea internaţională a durabilităţii carbonului)
    • Bonsucro (program cunoscut sub vechea denumire de Iniţiativa pentru o trestie de zahăr mai bună)
    • NTA8080 (Certificarea biomasei durabile, program dezvoltat iniţial în Ţările de Jos)
    • RBSA + asigurarea durabilităţii bioenergiei în conformitate cu directiva privind energia din surse regenerabile (RED)
    • REDcert – certificare de către sectorul agricol şi al biocarburanţilor din Germania
    • Masa rotundă cu privire la obligaţia de utilizare în transport a carburanţilor din surse regenerabile (RTFO)
    • Masa rotundă pentru soia responsabilă (RTRS)
    • Masa rotundă pentru un ulei de palmier durabil (RSPO)

De asemenea, suntem implicaţi în numeroase alte programe de certificare şi audit aflate în curs de dezvoltare.

Luaţi acum legătura cu SGS pentru a descoperi cum pot auditurile noastre pentru produsele de uz agricol şi practicile agricole să inspire încrederea pieţei şi să vă asigure că respectaţi normele de siguranţă şi calitate a produselor alimentare.