Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Certificarea lanțului de custodie pentru produsele forestiere (CoC) vă oferă posibilitatea de a demonstra că lemnul pe care îl comercializați sau folosiți provine din păduri bine administrate sau din alte surse controlate.

De la bușteni la cherestea, la mobilă și pastă de lemn, devine din ce în ce mai important să știm exact de unde provin materialele dumneavoastră. Cerințele obligatorii devin din ce în ce mai riguroase iar consumatorii, conștienți de problemele de mediu, vor ca lemnul să provină din păduri bine administrate.

Certificarea pentru lanțul de custodie (CoC), oferită de compania SGS, înseamnă că oricine, în orice țară din lume, poate stabili rapid originile produselor dumneavoastră lemnoase și procesele prin care au trecut acestea. Aceasta joacă un rol important în a dovedi trasabilitatea lemnului de la origini pe parcursul întregului lanț de aprovizionare.

Aceasta constituie garanția cerută din ce în ce mai mult atât de consumatorii finali, cât și de clienții dumneavoastră.

Cum este evaluat lanțul de aprovizionare?

Pentru certificarea lanțului dumneavoastră de aprovizionare, evaluatorii noștri vor inspecta fiecare spațiu destinat fabricării, prelucrării sau distribuirii produselor. În fiecare spațiu noi vom verifica:

  • Identificarea produselor
  • Segregarea produselor
  • Evidența înregistrărilor

Din momentul obținerii acestor detalii, dacă totul este în regulă, veți primi un raport complet și certificarea lanțului de custodie.

Procesul este simplu, eficient și poate fi încheiat în decurs de 20 de zile.

Noi putem efectua audituri integrate în conformitate cu diferite standarde privind lanțul de custodie și cu diferite programe de management forestier (FM), economisind astfel timpul și banii companiei dumneavoastră. Rețeaua noastră globală își desfășoară activitatea conform termenilor licențelor acordate de FSC™, PEFC™ și SFI™. Mai multe detalii sunt disponibile la cerere.

SGS poate certifica, de asemenea, programele de management forestier și standardele privind exploatarea forestieră, împreună cu lanțul de custodie, economisind astfel timp și bani. În managementul forestier, SGS oferă certificare conform multor programe recunoscute.

Contactați astăzi sediul local SGS pentru a începe procesul de certificare a lanțului de custodie pentru produsele forestiere.