Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Certificarea FSMA privind Programul pentru Importatorii Calificați Voluntari (VQIP), acordată de SGS, vă ajută să respectați cerința referitoare la certificarea terță a furnizorilor străini.

VQIP, în baza legii privind modernizarea siguranței alimentare (FSMA), este un program de certificare terță, acreditat de Administraţia Statelor Unite pentru Alimente şi Medicamente (FDA). Furnizorii străini pot să solicite certificarea VQIP FSMA, o condiție prealabilă pentru importatorii care solicită intrarea rapidă a produselor alimentare în cadrul programului VQIP.

Am fost acreditați de Institutul Național American de Standardizare (ANSI) pentru a certifica furnizorii străini de alimente în cadrul programului FDA de certificare terță acreditat de FSMA.

De ce să alegeți certificarea VQIP FSMA de la SGS?

Certificarea VQIP FSMA vă ajută să:

  • demonstrați că respectați cerințele de certificare terță acreditată a furnizorilor străini, o condiție preliminară pentru importatorii din SUA care doresc să se înscrie în VQIP
  • solicitați certificarea FSMA ca furnizor străin (din afara SUA).

Certificarea VQIP FSMA se poate acorda în urma unui audit de reglementare neanunțat. Este necesară o certificare anuală.

Furnizor de certificări de renume mondial

Ca furnizor de renume mondial de servicii de verificare și certificare, suntem un organism de certificare terță acreditat care îndeplinește cerințele aplicabile stipulate în CCR 21 partea 1, capitolul M. Suntem acreditați să efectuăm audituri privind siguranța alimentară și să certificăm facilități pentru entitățile eligibile.

Certificarea VQIP este:

  • eliberată în scopul aplicării regulii FSMA de certificare terță acreditată, care atestă faptul că o facilitate respectă cerințele aplicabile privind siguranţa alimentară stipulate în Legea federală privind produsele alimentare, farmaceutice și cosmetice (FD&C Act) și reglementările FDA
  • folosită și când este autorizată de FDA pentru anumite întreprinderi alimentare din anumite țări sau zone de furnizare în baza evaluării riscurilor efectuate de FDA
  • aplicabil pentru toate categoriile alimentare reglementate de FDA, inclusiv categoriile neacoperite de regulile controalelor preventive, cum ar fi fructele de mare, sucurile etc.

Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe despre cum vă putem ajuta să vă pregătiți pentru certificarea VQIP.