Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Testarea alimentelor funcționale realizată de SGS sprijină în mod analitic verificarea mențiunilor despre produse și calificarea ingredientelor din alimentele funcționale.

Producătorii și importatorii de alimente trebuie să se asigure că orice mențiuni, cum ar fi „natural”, „sănătos” și „probiotic”, printre multe altele, sunt corecte. Testarea produselor și alimentelor sprijină demonstrarea conformității pe baza dovezilor științifice.

Mențiunile de sănătate sunt utilizate pe ambalaje și pe etichete pentru a informa consumatorii cu privire la calitatea nutritivă și la legăturile alimentație-boală. În urma testării și analizei produsului, concentrația ingredientului declarat, asociat adesea cu produse pentru sănătate și băuturi energizante, va fi confirmată și adeverită în mod științific.

Servicii de testare a alimentelor funcționale

Laboratoarele noastre acreditate ISO 17025 efectuează teste utilizând tehnologii precum cromatografia lichidă de înaltă performanță (HPLC), gaz-cromatografia (GC), ambele cu detectori diferiți precum spectrometria de masă (MS și MS/MS) și, desigur, analiza tradițională a nutrienților.

  • Total polifenoli
  • Total procianidine
  • Total bioflavonoide
  • Carotenoide
  • Acizi fenolici
  • Catehine
  • Acizi organici
  • Flavonoide
  • Izoflavone
  • Nucleozide și nucleotide
  • Steroli
  • Aminoacizi
  • Acizi grași, inclusiv acizi grași omega
  • Vitamine
  • Tabel nutrițional
  • Lactobacterii

Cerințe normative

Mențiunile de sănătate de pe produsele alimentare sunt reglementate în SUA, Canada, Uniunea Europeană, Japonia și China. În momentul dezvoltării de noi produse alimentare funcționale, țările țintă și cerințele acestora trebuie luate în considerare de la bun început.

Apelați la competențele noastre globale și la rețeaua noastră de laboratoare acreditate ISO 17025, care vor veni în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră legate de analiza alimentelor funcționale.