Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Servicii de testare a igienei alimentare furnizate de SGS - o gamă completă de teste privind igienizarea și siguranța alimentară pentru a demonstra respectarea regulamentelor privind igiena.

Protejarea mărcii și a consumatorilor împotriva contaminării este foarte importantă pentru agenții și producătorii din domeniul serviciilor alimentare. Contaminanții, alergenii și microorganismele se pot transmite cu ușurință, dar procedurile de manipulare corecte și o testare eficientă pot reduce la minimum riscul de contaminare.

Probele (tampoanele) sunt prelevate de la client, din restaurante, hoteluri, spitale și unități de producție. Ele sunt apoi trimise la laboratoarele noastre acreditate ISO 17025 în vederea testării pentru microorganisme și alergeni. Noi folosim teste tradiționale și rapide pentru microorganisme, precum și teste pentru alergeni.

Specie bioindicatoare

Costurile de administrare și timpul de răspuns sunt importante; întârzierile pot expune angajații și consumatorii la riscuri inacceptabile. Testarea speciei bioindicatoare este o modalitate inteligentă de a evalua igienizarea și condițiile într-o manieră care poate oferi o alertă preliminară privind probleme de contaminare și sublinia necesitatea unei testări suplimentare. Indicatorii obișnuiți pentru care se fac teste includ:

  • Numărul total de aerobe
  • Drojdie și mucegai
  • Clostridii sulfit reducătoare
  • Bacterii coliforme fecale
  • Enterobactericeae
  • Enterococcus spp.
  • Staphylococcus aureus
  • Escherichia coli

Iar pentru monitorizarea agenților patogeni din mediu:

  • Salmonella spp.
  • Listeria spp.

Cerințe normative

Siguranța alimentară și testarea privind igienizarea variază în funcție de reglementările cu privire la igiena alimentară a țării și în funcție de produs. Experții noștri vă pot informa cu privire la reglementările și cerințele relevante privind testarea.

Testarea eficientă împiedică produsele contaminate să ajungă la consumatori, reduce riscul distrugerii produselor pe baza rezultatelor „fals pozitive” ale testelor. Un program de testare conceput și implementat în mod necorespunzător poate duce la trimiterea produsului contaminat în lanțul de aprovizionare.

Contactați sediul local SGS pentru a accesa rețeaua noastră globală de laboratoare de testare a alimentelor acreditate ISO 17025.