Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Testarea radioactivităţii alimentelor de la SGS - garantează că alimentele şi ingredientele acestora sunt sigure pentru consum şi respectă limitele internaţionale pentru radionuclizi.

Dezastrele nucleare, precum cel de la Fukushima din 2011 şi cel de la Cernobâl din 1986, au sporit îngrijorarea guvernelor, a industriei şi a consumatorilor cu privire la riscul de contaminare prin radiaţie a alimentelor şi a apei potabile. Laboratoarele noastre performante de testare a radionuclizilor sunt acreditate conform ISO 17025 şi vă pot ajuta să detectaţi şi să măsuraţi orice contaminare radioactivă relevantă a produselor dumneavoastră.

Cum pătrund izotopii radioactivi în lanţul alimentar?

Există trei moduri în care se poate produce contaminarea produselor alimentare:

  • Contaminarea de suprafaţă – particulele radioactive se depun pe suprafeţele recoltelor care sunt apoi consumate de oameni sau de animale
  • Contaminarea solului – plantele şi recoltele pot metaboliza sol contaminat şi apă din sol
  • Contaminarea apei – fructele de mare şi peştii marini şi de apă dulce pot acumula particule radioactive din apa contaminată

Serviciile noastre de testare vă garantează siguranţa produselor şi a persoanelor, reducând în acelaşi timp riscul de reclamaţii în garanţie.

Ce elemente radioactive pot fi măsurate?

Toate elementele radioactive sunt măsurabile, iar noi putem măsura radiaţiile emise cu instrumente precum contorul Geiger, spectrometrul de radiaţii gama, scintilaţie lichidă sau contorul proporţional.

De ce să alegeţi SGS?

Cu expertiza noastră naţională şi internaţională în testarea siguranţei alimentare, puteţi conta pe noi pentru a vă asigura conformitatea cu reglementările privind radioactivitatea alimentelor.

Demonstraţi consumatorilor, furnizorilor şi părţilor interesate angajamentul dumneavoastră privind siguranţa alimentară cu ajutorul testării radioactivităţii alimentelor de la SGS.