Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Amprentarea alimentelor – verificați originea și autenticitatea alimentelor dvs., cu analiza izotopică.

Frauda alimentară reprezintă o problemă tot mai mare în toate etapele lanțului de aprovizionare cu alimente și băuturi. Cum consumatorii sunt mai vigilenți ca oricând în privința siguranței, calității și sursei produselor alimentare pe care le cumpără, comercianții trebuie să poată garanta că informațiile afișate pe etichetă sunt corecte. Amprentarea alimentară, folosirea analizei izotopice pentru a determina autenticitatea ingredientelor, poate contribui la protejarea reputației firmei dvs. și la încurajarea loialității clienților.

Fraudă Alimentară în Creștere

Autorii fraudelor alimentare folosesc o varietate de metode pentru a obține câștiguri financiare. Printre acestea se numără etichetarea eronată, falsificarea sau lipsa documentației, folosirea de procese neaprobate și înlocuirea, diluarea sau adăugarea nedeclarate de ingrediente la un produs. Deoarece ingredientele provenite de la furnizori interni sau din regiuni geografice specifice impun adesea prețuri premium, autorii fraudelor pot folosi ingrediente din zone în care prețurile sunt mai mici sau le înlocuiesc cu substanțe sintetice. Printre produsele alimentare care sunt de obicei falsificate sau denaturate se numără uleiul de măsline, laptele, mierea, sucul de portocale, peștele, cafeaua, plantele medicinale şi condimentele.

De ce să alegeţi amprentarea alimentelor de la SGS?

Amprentarea alimentară este procesul de identificare a amprentelor izotopice unice ale unui ingredient, utilizând spectrometria de masă a raportului izotopic (IRMS). Această amprentă conține diverse cantități de până la cinci elemente cheie - carbon, azot, oxigen, hidrogen și sulf - fiecare dintre ele fiind afectată de materialul sursă, de procesul de producție și de condițiile de mediu specifice locului de origine. Prin urmare, este unică pentru fiecare ingredient și poate fi folosită pentru a determina locul în care acesta a fost produs și la ce procese a fost supus.

Amprentarea alimentară poate fi folosită pentru:

  • a verifica originea geografică a unui ingredient
  • a testa autenticitatea ingredientelor marcate ca naturale
  • a identifica aditivii nedeclarați, cum ar fi zahărul
  • a detecta folosirea de fertilizatori sintetici în produsele organice

Vă va ajuta să:

  • preveniți frauda alimentară
  • reduceţi riscurile
  • mențineți controlul complet asupra lanțului de aprovizionare
  • vă consolidați reputația
  • creșteți loialitatea clienților

Experiență Neegalată în Testarea Alimentelor

Compania noastră este lider mondial în domeniul inspecției, verificării, testării și certificării, cu o rețea globală de nutriționiști și laboratoare pentru a garanta siguranța, calitatea și sustenabilitatea produselor dvs. alimentare. Vă putem ajuta să garantați faptul că respectați reglementările și să satisfaceți cerințele consumatorilor.

Contactaţi-ne astăzi pentru a afla mai multe.