Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Cum puteţi şti sigur dacă pungile pentru alimente în care vă ambalaţi sendvişurile sunt sigure? Testarea materialelor care intră în contact cu alimentele se foloseşte în întreaga lume pentru a asigura că alimentele nu sunt contaminate de produsele cu care intră în contact.

La SGS testăm ambalajele şi materialele care intră în contact cu alimentele, pentru a asigura conformitatea produselor dumneavoastră cu standardele relevante pentru materialele care intră în contact cu alimentele.

Toate materialele care intră în contact cu alimentele, de la ambalajele producătorilor până la veselă şi tacâmuri, recipiente din sticlă şi ceramică şi recipientele pentru stocare trebuie testate pentru a se confirma că prezintă siguranţă pentru contactul cu alimentele. Elementele componente ale acestor materiale nu trebuie transferate în alimente în cantităţi inacceptabile. Prin testarea produselor care intră în contact cu alimentele este protejată sănătatea consumatorilor.

Serviciile noastre de testare a materialelor care intră în contact cu alimentele este disponibilă în întreaga lume. Laboratoarele noastre efectuează teste raportate la standardele aplicabile în regiuni care includ Uniunea Europeană, SUA, Japonia şi China. Ambalajele şi produsele pentru utilizarea în contact cu alimentele sunt clasificate prin:

  • În Uniunea Europeană:
    • Toate materialele - Regulamentul-cadru (CE) nr. 1935/2004
    • Materiale ceramice - Directiva 84/500/CEE modificată prin Directiva 2005/31/CE
    • Folia din celuloză regenerată - Directiva 2007/42/CE
    • Materiale plastice – Regulamentul (EU) nr. 10/2011, completările și modificările sale privind materialele și obiectele din plastic destinate să vină în contact cu produsele alimentare.
    • Nitrozamine - Directiva 93/11/CEE
    • Mase plastice care conţin BADGE, BFDGE & NOGE – Regulamentul (CE) 1895/2005 al Comisiei

  • În Statele Unite ale Americii:
    • Legislaţia americană cu privire la materialele destinate să vină în contact cu produsele alimentare este stabilită de Administrația Alimentelor și a Medicamentelor din SUA (FDA).
    • În California, materialele din sticlă şi ceramică sunt reglementate prin Propunerea 65 a statului California.

  • În China, materialele trebuie să respecte cerinţele stipulate în Legea privind siguranţa alimentelor din Republica Populară Chineză.

  • În Japonia, materialele trebuie să respecte Legea pentru igiena alimentelor, partea a II-a

În Uniunea Europeană, testăm materialele care intră în contact cu alimentele pentru fiecare stat european în parte, de exemplu Germania, Franţa, Italia.

Oferim expertiză în testarea analitică şi servicii de consultanţă pentru materialele plastice sau non-plastice destinate să vină în contact cu produsele alimentare.

Contactaţi SGS pentru a beneficia de consultanţa experţilor şi de un serviciu într-adevăr global, în care se utilizează cele mai moderne echipamente şi spaţii pentru testare.