Serviciile SGS de testare a alergenilor alimentari vă ajută să îndepliniţi cerinţele în materie de etichetare a alimentelor şi să protejaţi publicul. Putem testa prezenţa alergenilor alimentari în cadrul programului dumneavoastră de control al alergenilor alimentari.
Pentru a îndeplini cerinţele de etichetare privind alergenii ale pieţelor dumneavoastră de desfacere, trebuie să fiţi conştienţi de ingredientele alergenice şi de contaminarea încrucişată cu alergeni care s-ar putea produce. Serviciul nostru cuprinzător şi independent de testare şi etichetare acoperă toate aceste aspecte, în fiecare etapă a lanţului de aprovizionare alimentar. Folosim metodologiile de testare dovedite, reacţia polimerică în lanţ şi analiza cu imunoabsorbant legat de enzimă, pentru a determina prezenţa alergenilor în nivel scăzut.
Practic, toţi alergenii alimentari sunt proteine care pot subzista în cantităţi largi şi care supravieţuiesc adesea procesului de prelucrare a alimentelor. Deşi aproape orice proteină alimentară poate constitui un alergen, legislaţia UE privind etichetarea alergenilor a stabilit cele mai probabile cauze ale unei reacţii alergice ca fiind:
- Ţelina
- Glutenul din cereale (ex. orz, ovăz, secară, grâu)
- Ouăle
- Peştele
- Lupinul
- Laptele şi produsele lactate
- Moluştele (ex. scoici de râu, midii, stridii, scoici)
- Muştarul
- Nucile (ex. migdale, nuci braziliene, caju, alune de pădure, nuci de macadamia, arahide, nuci pecan, fistic, nuci)
- Crustaceele maritime (ex. crab, raci, creveţi)
- Seminţele de susan
- Soia
- Dioxidul de sulf şi sulfiţi (la nivele care depăşesc 10mg/kg sau 10mg/l)
Contactaţi SGS acum pentru a descoperi cum poate testarea alergenilor alimentari să asigure respectarea regulamentelor, şi să ajute la protecţia consumatorilor.
38, Calea Serban Voda,
sector 4, 040212,
București, România