Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Serviciile SGS de testare a alergenilor alimentari vă ajută să îndepliniţi cerinţele în materie de etichetare a alimentelor şi să protejaţi publicul. Putem testa prezenţa alergenilor alimentari în cadrul programului dumneavoastră de control al alergenilor alimentari.

Pentru a îndeplini cerinţele de etichetare privind alergenii ale pieţelor dumneavoastră de desfacere, trebuie să fiţi conştienţi de ingredientele alergenice şi de contaminarea încrucişată cu alergeni care s-ar putea produce. Serviciul nostru cuprinzător şi independent de testare şi etichetare acoperă toate aceste aspecte, în fiecare etapă a lanţului de aprovizionare alimentar. Folosim metodologiile de testare dovedite, reacţia polimerică în lanţ şi analiza cu imunoabsorbant legat de enzimă, pentru a determina prezenţa alergenilor în nivel scăzut.

Practic, toţi alergenii alimentari sunt proteine care pot subzista în cantităţi largi şi care supravieţuiesc adesea procesului de prelucrare a alimentelor. Deşi aproape orice proteină alimentară poate constitui un alergen, legislaţia UE privind etichetarea alergenilor a stabilit cele mai probabile cauze ale unei reacţii alergice ca fiind:

  • Ţelina
  • Glutenul din cereale (ex. orz, ovăz, secară, grâu)
  • Ouăle
  • Peştele
  • Lupinul
  • Laptele şi produsele lactate  
  • Moluştele (ex. scoici de râu, midii, stridii, scoici)
  • Muştarul
  • Nucile (ex. migdale, nuci braziliene, caju, alune de pădure, nuci de macadamia, arahide, nuci pecan, fistic, nuci)
  • Crustaceele maritime (ex. crab, raci, creveţi)
  • Seminţele de susan
  • Soia
  • Dioxidul de sulf şi sulfiţi (la nivele care depăşesc 10mg/kg sau 10mg/l)

Contactaţi SGS acum pentru a descoperi cum poate testarea alergenilor alimentari să asigure respectarea regulamentelor, şi să ajute la protecţia consumatorilor.