Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Servicii de certificare fără gluten de la SGS – obțineți verificarea independentă a statutului fără gluten al produselor dumneavoastră și veniți în întâmpinarea cererii tot mai mari a consumatorilor.

Piața globală pentru produsele fără gluten crește rapid. Valorând 4,63 miliarde de dolari în 2015, se estimează că va atinge 7,59 miliarde de dolari până în 2020. În Statele Unite și în Europa, tot mai mulți pacienți sunt diagnosticați cu boala celiacă sau intoleranță la gluten. Acest aspect este un factor important pentru a stimula dezvoltarea pieței. Cu toate acestea, majoritatea profiturilor recente din acest sector pot fi atribuite percepției consumatorilor conform căreia alimentele fără gluten sunt mai sănătoase decât alimentele care conțin gluten. Prezența importantă în magazinele de vânzare cu amănuntul și inițiativele guvernului în aceste regiuni au încurajat, de asemenea, cererea. Obținerea certificării îi va asigura pe consumatorii în căutare de alimente fără gluten că produsele dumneavoastră îndeplinesc cerințele lor.

De ce să alegeți serviciile de certificare a produselor fără gluten de la SGS?

Noi suntem singurul organism de certificare care vă oferă mai multe sisteme de certificare fără gluten astfel încât dumneavoastră să-l puteți alege pe cel care îndeplinește cerințele dumneavoastră unice. Noi oferim o abordare unitară privind auditarea și certificarea combinând auditurile produselor fără gluten cu alte audituri în materie de siguranță alimentară. În calitate de terț independent, vă oferim moduri verificabile de a vă diferenția de concurenții dumneavoastră și de a spori încrederea consumatorilor cu intoleranță la gluten în produsele dumneavoastră.

Programul Certificării Fără Gluten

Programul Certificării Fără Gluten (GFCP) se adresează comercianților cu amănuntul, producătorilor, furnizorilor de servicii alimentare și fermierilor obligați să respecte diferitele reglementări ale guvernului și/sau liniile directoare bazate pe cercetare privind alimentele fără gluten din Codex Alimentarius. Conceput de organisme terțe de certificare acreditate conform ISO/IEC 17021-1ANAB, GFCP este un standard neprescriptiv bazat pe HACCP (Analiza riscurilor și puncte critice de control) care este susținut de principalele organizații nord-americane în sprijinul celor afectaţi de boala celiacă și administrat de Grupul de Control al Alergenilor.

Aflați mai multe despre GFCP.

Organizația Certificării Fără Gluten

Organizația Certificării Fără Gluten (GFCO) certifică mii de produse. Este un program voluntar dezvoltat în 2005 de Grupul cu Intoleranță la Gluten (GIG) din America de Nord, o asociație non-profit finanțată prin donații private. Adresându-se comercianților cu amănuntul, producătorilor și fermierilor, GFCO folosește măsuri de control și de evaluare a calității pentru a-i asigura pe consumatori cu privire la siguranța alimentelor lor. Certificarea presupune evaluări ale riscurilor, audituri ale unității și testarea echipamentelor și produselor, la unitatea de producție și la punctul de achiziție a produselor de către consumatori. Produsele finite cu logo-ul GFCO trebuie să conțină 10 milionimi (ppm) sau mai puțin de gluten.

Aflați mai multe despre GFCO.

Certificarea produselor fără gluten cu simbolul unui spic de grâu barat – un audit autonom conform Standardului AOECS pentru alimentele fără gluten

Asociația societăților europene ale celiacilor (AOECS) este o organizație umbrelă non-profit a 35 de societăți naționale europene ale persoanelor afectate de boala celiacă. Aceasta deţine și operează unul dintre cele mai cunoscute sisteme de certificare din lume, bazat pe un standard care garantează siguranța în timpul producției produselor alimentare fără gluten.

Coeliac UK, un membru al AOECS, oferă certificare cu simbolul unui spic de grâu barat pentru producătorii de alimente și băuturi și pentru comercianții produselor vândute în Regatul Unit, în Europa și pe întreg globul. Producătorii și comercianții cu amănuntul care îndeplinesc criteriile standardului AOECS pot obține licența pentru acest simbol, o marcă înregistrată recunoscută pe plan internațional și promovată de organizațiile pentru persoanele afectate de boala celiacă din întreaga lume.

Coeliac UK și SGS au dezvoltat împreună un nou audit autonom conform standardului AOECS. SGS va fi organismul de certificare pentru acest audit.

Aflați mai multe despre auditul autonom conform standardului AOECS pentru alimentele fără gluten și despre sistemul de certificare fără gluten cu simbolul unui spic de grâu barat.

Un lider global în certificare și audituri în materie de siguranță alimentară

Avem o experiență vastă în furnizarea de servicii de auditare și certificare pentru industria alimentară în lumea întreagă. Echipa noastră internațională de auditori specializați vă va ajuta să vă asigurați că produsele și serviciile dumneavoastră respectă cele mai ridicate standarde privind siguranța și calitatea.

Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii.