Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Certificare UTZ de la SGS - dovediţi dedicarea organizaţiei dumneavoastră în privinţa unei producţii agricole responsabile şi achiziţiei responsabile de cafea, cacao şi ceai.

Acum, mai mult ca niciodată, consumatorii vor să ştie de unde provin alimentele lor. Aceştia doresc să ştie că au fost produse într-un mod responsabil fără afectarea mediului înconjurător sau exploatarea forţei de muncă. Certificat UTZ este un program de certificare internaţional ce stabileşte standardele pentru producţia agricolă şi achiziţia responsabilă de cafea, cacao şi ceai.

Ca instituţie de certificare autorizată de UTZ, vă putem audita lanţul de aprovizionare al organizaţiei dumneavoastră, de la producători la furnizorii de servicii de depozitare, exportatori, importatori, manufacturieri/procesatori şi comercianţii cu amănuntul. Produsele certificate UTZ vă demonstrează:

  • Angajamentul pentru o activitate economică sustenabilă
  • Responsabilitatea socială
  • Bunele practici agricole
  • Trasabilitatea

O treime din cafeaua comercializată sustenabil este certificată UTZ, iar cererea pentru produse din ceai şi cacao creşte rapid. Indiferent de rolul dumneavoastră în lanţul de aprovizionare, puteţi solicita certificarea UTZ şi beneficia de avantajele conformităţii:

  • Accesul pe noi pieţe
  • Creşteri ale productivităţii
  • Îmbunătăţiri la nivelul calităţii
  • Preţuri mai bune

UTZ, care înseamnă "bun" în Quiche, o limbă malaieziană, oferă asigurarea standardelor de calitate sociale şi de mediu în producerea de cafea, cacao şi ceai aşteptată de mărcile comerciale şi de consumatori. Standardul UTZ pentru lanţul de custodie stabileşte criteriile şi elementele de control pentru asigurarea trasabilităţii produselor certificate UTZ, punând bazele astfel pretenţiilor de sustenabilitate şi utilizării logo-ului UTZ.
 

De ce să utilizaţi serficii Certificat UTZ de la SGS?

Ca instituţie de certificare acreditată UTZ putem să dăm organizaţiei dumneavoastră aprobarea de a comercializa produse Certificat UTZ derulând audituri şi certificări pe baza codului de conduită UTZ şi a standardelor privind lanţul de custodie. Toate organizaţiile ce deţin legal produse UTZ, le procesează şi/sau fac declaraţii aferente trebuie să fie certificate.

Contactaţi SGS pentru a afla mai multe despre cum vă putem ajuta să vă administraţi cerinţele pentru certificarea UTZ.