Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Realizaţi auditul lanţului de aprovizionare non-OMG cu ajutorul SGS şi verificaţi sistemele de management al calităţii aflate în funcţiune, de la sămânţă până la introducerea pe piaţă.

Vânzarea alimentelor şi/sau a hranei pentru animale care nu sunt modificate genetic (non-OMG) aşează povara dovedirii acestui aspect pe umerii lanţului de aprovizionare. Standardul nostru pentru lanţul de aprovizionare non-OMG ajută organizaţiile, indiferent de tip sau dimensiune, să furnizeze produse non-OMG a căror autentificate poate fi verificată. Domeniul certificării se poate extinde de la un singur paricipant din lanţul de aprovizionare, câţiva participanţi sau chiar întregul proces de producţie.

Ce aspecte acoperă standardul pentru certificare?

De la sămânţă, prin procesul de creştere şi recoltare, transport, colectare, depozitare şi procesare, până la canalul de piaţă, oferim certificarea independentă a sistemelor de management al calităţii. Certificarea include de asemenea verificarea cerinţelor legale referitoare la etichetarea şi trasabilitatea OMG.

Pe baza regulamentelor UE referitoare la produsele non-OMG, inclusiv Directiva 2001/18/CE şi regulamentele 1829/2003 şi 1830/2003, standardul nostru poate fi aplicat tuturor proceselor din lanţul de aprovizionare:

  • Aprovizionarea cu seminţe
  • Cultivarea în ferme
  • Comercializare
  • Procesare

Dar şi serviciile pentru lanţul de aprovizionare:

  • Depozitare
  • Transport
  • Eşantionare şi analiză

Operatorii care obţin certificarea vor face obiectul auditurilor anuale de supraveghere pentru a se asigura de menţinerea conformării.

Certificarea lanţului de aprovizionare non-OMG nu înlocuieştie conformarea cu regulamentele naţionale şi internaţionale.

Lanţul de aprovizionare referitor la biomul non-Amazon

Cererea de produse agricole a produs despădurirea excesivă în biomul Amazonului, crescând nivelul emisiilor de carbon şi afectarea biodiversităţii. Ca urmare, în anul 2006, s-a convenit de către unele organizaţii să nu comercializeze boabe de soia produse în biomul Amazonului din Brazilia, un acord care a fost reînnoit anual de la acea dată. Serviciile de certificare a lanţului de aprovizionare referitoare la biomul non-Amazon pe care le oferă SGS asigură că boabele de soia provin din zona biomului non-Amazon. Organizaţiile care comercializează boabe de soia de origine braziliană îşi pot acum verifica legitimitatea.

Certificarea lanţului de aprovizionare a biomului non-Amazon nu înlocuieştie conformarea cu regulamentele naţionale şi internaţionale.

Certificaţi produsele non-OMG cu SGS. Contactaţi-ne astăzi pentru a afla cum vă putem ajuta compania.