Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Serviciile de certificare a furajelor, oferite de SGS, îi ajută pe producătorii de furaje să răspundă la cererea tot mai mare, să-și îmbunătățească accesul pe piață și să demonstreze că sunt hotărâți să susțină siguranța furajelor.

Furajele sunt pietrele de temelie ale lanțurilor noastre alimentare. Folosind produse nutritive, de înaltă calitate, pentru hrana animalelor menite pentru industria alimentară, fermierii vor crește animale de înaltă calitate și cu randament bun, care vor contribui la bunăstarea economică și alimentară a oamenilor.

Prin urmare, industria furajeră trebuie nu numai să crească producția, randamentul și capacitatea, ci și să asigure calitatea și siguranța produselor.

De ce să alegeți serviciile de certificare a furajelor de la SGS?

Noi susținem eforturile de a obține o mai bună calitate și un acces mai ușor la piețele de furaje. Suntem acreditați ISO/IEC 17021-1 și ISO/TS 22003 pentru a elibera certificări conform FAMI-QS și EFISC. De asemenea, suntem organism de certificare pentru certificarea furajelor conform GMP+ (bune practici de producție).

Având în vedere gama noastră existentă de servicii, aceste acreditări demonstrează că ne desfășurăm activitatea la cele mai înalte standarde. Oferim o gamă largă de planuri de certificare, precum și acces la rețeaua noastră mondială de auditori calificați pentru certificarea furajelor.


FAMI-QS
– Sistem de calitate și siguranță pentru ingrediente speciale de furaje și furaje combinate. Vizând siguranța, calitatea și conformitatea cu cerințele a ingredientelor speciale de furaje și a amestecurilor acestora, FAMI-QS a fost primul cod creat pentru acest sector și rămâne singurul său cod certificabil. FAMI-QS:

  • minimizează riscul ca ingredientele speciale ale furajelor și furajele combinate nesigure să pătrundă în lanțul alimentar și furajer;
  • permite operatorilor să implementeze Regulamentul privind igiena furajelor (183/2005/EC);
  • prevede măsuri care ajută la respectarea altor cerințe normative privind siguranța furajelor.

EFISC - codul european de bune practici pentru producția industrială de materiale furajere sigure. Acest cod își propune să ofere un sistem voluntar, armonizat, de asigurare pentru siguranța furajelor pentru industria materialelor furajere de pe piața internă a UE. Oferă îndrumare producătorilor despre cum să-și stabilească și să implementeze propriul sistem de management pentru siguranța furajelor, în conformitate cu legislația UE și națională. Codul include cerințe privind sistemul de management, controlul riscurilor, documentație, retragere și trasabilitate.

GMP+ - Bunele practici de producție cuprind cerințe pentru managementul calității, HACCP (Analiza riscurilor și puncte critice de control) și alte elemente. Acestea definesc condiții referitoare la unitățile de producție, stocare, transport, comercializare etc. GMP+ definește și condiții clare, astfel încât siguranța și durabilitatea furajelor să fie garantate, iar organismele de certificare să poată desfășura audituri independente. Un certificat GMP+ oferă o garanție suplimentară tuturor părților interesate din industria internațională a furajelor.

Lider mondial, cunoștințe locale

Putem îndeplini și cerințele de certificare pentru piețele locale. Experții în certificarea furajelor din rețeaua noastră mondială sunt foarte familiarizați cu nevoile, regulamentele și standardele de certificare de pe piețele locale. Suntem bucuroși să vă oferim consultanță și să efectuăm audituri, în funcție de necesități.

Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii.